ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟ DNA ΤΗΣ… ΣΑΜΠΡΕΛΑΣ

 

Γιατί να αγοράσει εφημερίδα ο άλλος, όταν δεν έχει να διαβάσει κάτι αξιόλογο. Λέω γι΄ αυτούς που θέλουν να διαβάσουν. Και δεν έχουν να πάρουν τίποτα από τα ξερά χόρτα και τα κατουρημένα στο διαδίχτυο. Λείπουν σήμερα οι γραφιάδες, οι υπογραφές σε κείμενα άξια να τα κρατήσεις στο αρχείο. Με πνεύμα, με κέφι, με ουσία, σκληρά κείμενα, και ευθυμογραφικά.

Να, ένα απόσπασμα του σπουδαίου Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου και πεζογράφου Γιώργου Σκαμπαρδώνη (1953), στη στήλη του στα Νέα. Σατιρίζει τους αντιεμβολιαστές και τα… επιχειρήματα τους:

'' … Πάντως εγώ αντιολισθητικές αλυσίδες δεν βάζω, μου έγραψε μια φίλη. Πρώτον, δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά στην Ελλάδα. Δεύτερον, ίσως προκαλούν φθορές στο DNA των ελαστικών. Τρίτον, μου είπε ο πνευματικός μου πως το μαγνητάκι με τον Άγιο Χριστόφορο αρκεί να πάω παντού. Τέταρτον, κανείς δεν ξέρει από τι είναι φτιαγμένες οι αντιολισθητικές. Και, πέμπτον, οι αλυσίδες, το όνομα τους παραπέμπει σε σκλαβιά.

Σε κάθε περίπτωση, τώρα που έχουμε ρημάξει το κλίμα θα προκύπτουν διάφορες καταστροφές, οπότε θα υπάρξει επιτέλους και αντιπολίτευση. Πριν υπήρχε το ηθικό πλεονέκτημα, τώρα θα υπάρξει το καιρικό πλεονέκτημα… ''.

Διαβαστε ακομα:

ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΑΣΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ