ΦΑΡΣΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟΥ ΑΝΤΥ

 
Συχαμένος. Ανώμαλος. Και παλιάνθρωπος. Έτσι τον χαρακτηρίζω, όπως ''διαβάζω'' τη ζωή του ως καλλιτέχνη. Ήταν ηθοποιός και διασκεδαστής. Μεγάλο όνομα στην Αμερική. Ξεχασμένο, βέβαια, αλλά στα χρόνια του έγραψε. Μέχρι που πέθανε, αν... πέθανε. Μέχρι που σκηνοθέτησε το θάνατο του. Είναι δυνατόν; Με τον συγκεκριμένο ήταν όλα δυνατά.
Ξεφτύλιζε κόσμο. Δεν υπήρχαν όρια σ' αυτόν. Έβγαινε στη σκηνή και όποιον πάρει ο χάρος. Τον έκανε ρεζήλι, και από πάνω προκαλούσε την αηδία στους θεατές. Αστείος, με της δικής του σχολής το ''χιούμορ''.
Ο ίδιος ο αδελφός του υποστήριξε δημόσια, μέσω τηλεόρασης, ότι σκηνοθέτησε το θάνατό του. Ότι ο εκκεντρικός κωμικός ηθοποιός Άντυ Κάουφμαν δεν έχει πεθάνει. Ο αδελφός του, μάλιστα, παρουσίασε την ''κόρη'' (;) του αποβιώσαντος καλλιτέχνη, μια κοπέλα 24 χρονών. Γίνονται αυτά τα πράγματα;
Κάποιοι το σκέπτονται. Δηλαδή; Θα ήθελαν ζωντανοί να βιώσουν το «θάνατο» τους! Να γνωρίζουν ότι ο θάνατος τους συζητιέται από τον κόσμο. Και τι ακριβώς λέγεται για την ''απώλεια'' τους, και τι θα γράψουν τα ΜΜΕ, τι θα πουν τα κανάλια. Αλλά και πριν πεθάνουν, πριν τους χώσουν στον τάφο, να έχουν φροντίσει ώστε να συζητηθεί έτσι κι αλλοιώς ο θάνατος τους.
Ο ιδιοφυής κωμικός, και τηλεοπτικός παρουσιαστής, σώουμαν Andrew Geoffrey Kaufman, γνωστός ως Άντυ Κάουφμαν, γεννήθηκε Ιανουάριο του 1949 και πέθανε(;) το 1984 σα σήμερα, στις 16 Μαίου. Ήταν ένας θάνατος- φάρσα είπε ο αδελφός του Μάικλ Κάουφμαν, δεν πέθανε από καρκίνο στα 35 του χρόνια, όπως πληροφορήθηκε ο κόσμος. Με την ''κόρη'' του, που αν πράγματι ήταν 24 χρονών, συμφώνησε μ’ όσα ισχυρίστηκε ο θείος της, οι ηλικίες δεν ''βγαίνουν'', αφού αυτή πρέπει να γεννήθηκε πέντε χρόνια αργότερα από το θάνατο του πατέρα «της».

Ένα σωρό τρέλες είχε κάνει στην τηλεοπτική ζωή του ο Άντυ Κάουφμαν. Δεν αποκλείεται να έχει πράγματι πεθάνει, αλλά πριν τον θάψουν να ζήτησε από τον αδελφό του να πει ότι αποβιώσε παραμύθι φούρναρης. Τη ζωή του Άντυ Κάουφμαν, που πρωταγωνιστούσε στη θρυλική τηλεοπτική σειρά «Ταξί», γύρισε ταινία ο βραβευμένος σκηνοθέτης Μίλος Φόρμαν με τον Τζιμ Κάρεϋ (φώτο).

Διαβαστε ακομα:

Ο ΕΡΩΤΙΑΡΗΣ ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ