ΝΑ ΤΑ... ΣΑΡΑΝΤΗΣΕΙ - ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, Ο ΣΤΗΒΕΝ

 

Διάβασα την πρώτη από τις 18 σύντομες ιστορίες στο βιβλίο του Στήβεν. Α, δεν σας είπα πρώτα το μεγάλο νέο. Οι εκδόσεις Κάκτος (210.3840.524) έβγαλαν το πρώτο βιβλίο του Στήβεν Αβραμίδη. Λέω το πρώτο διότι ήδη περιμένω το επόμενο! Εξήντα χρονών είναι ο άνθρωπος, αν υπολογίσεις ένα βιβλίο κάθε χρόνο, τα σαράντα είναι μια πρόβλεψη λογική.

ΓΚΡΙΝΙΑ λέγεται το βιβλίο που πουλιέται στα βιβλιοπωλεία με δέκα ευρώ. Έλεγα πως διάβασα την πρώτη ιστορία με τίτλο Σύντροφοι κερατάδες, ζητώ τη βοήθεια σας και… θυμήθηκα.  Τα σαββατιάτικα κείμενα του Στήβεν στον ΦΙΛΑΘΛΟ. Πολύ καλύτερος! Βελτιωμένος. Περισσότερο επιθετικός, αδίστακτα προκλητικός και πάντα απολαυστικός.

Ο Νίκος Κραγιαννίδης προλογίζει το παρθενικό βιβλίο του Στήβεν και ανάμεσα σ’ άλλα σημειώνει: Δεν ήταν εφημερίδα του συρμού ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ, στην πραγματικότητα ήταν ένας θίασος γραφιάδων. Αυτή ήταν η δύναμη της φυλλάδας, η ψυχή της. Ταίριαζε στη σκηνή του ΦΙΛΑΘΛΟΥ ο μηχανολόγος Αβραμίδης, καμία σχέση με το ύφος των άλλων αρθρογράφων… Δεν είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος ή συγγραφέας ο Στήβεν, ο οποίος με το γραφτό του μοιάζει κανονικός τρομοκράτης.  
Διαβαστε ακομα:

ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ ΜΕ ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ ΣΤΟ ΣΕΞ ΜΕ... ΜΑΡΤΥΡΑ!