Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΙΔΙΑ

 
Η γυναίκα που παντρεύεται άνδρα μικρότερης ηλικίας έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό της. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Αναφέρομαι στο χωρισμό της κυρίας Αθηναίδος Νέγκα, δημοσιογράφου και ραδιοφωνικής παραγωγού. Μητέρα ήδη ενός παιδιού παντρεύτηκε πριν από πέντε χρόνια, σε δεύτερο γάμο, άνδρα 15 χρόνια νεώτερο της, με τον οποίο έκανε και παιδί. Δεν περπάτησε ο γάμος και χώρισε.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν κάνω κουτσομπολιό. Δεν μ' ενδιαφέρει αυτό. Με αφορμή την περίπτωση της κυρίας Νέγκα, να μου επιτραπεί εκφράζω τις απόψεις μου. Κατ' αρχάς διαφωνώ πέρα για πέρα και το βρίσκω τουλάχιστον περίεργο να εκθέτει δημόσια κανείς τα προσωπικά του. Γιατί παντρεύεται, γιατί δεν παντρεύεται, γιατί χωρίζει. Ακατανόητα πράγματα αυτά.
Λέγαμε για τη διαφορά ηλικίας σ' ένα ζευγάρι. Προηγείται η άλλη διαφορά, η πιο ουσιαστική. Η διαφορά στα δυο φύλα. Δεν είναι τα ίδια. Καμία σχέση ο άντρας με την γυναίκα. Άλλη σκέψη, άλλη φύση, άλλες καταβολές το ένα φύλο, άλλο κόλπο το άλλο. Η μέρα με τη νύχτα.
Η διαφορά ηλικίας. Ποια διαφορά, για να ξέρουμε τι λέμε. Ο άντρας μικρότερος ή το φυσιολογικό η γυναίκα νεώτερη; Είναι πολύ ζόρικο ο άντρας να είναι μικρότερος, πέντε, δέκα, είκοσι χρόνια. Η οποία διαφορά σήμερα είναι τόση κι αύριο, όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται τοοοοοόση. Να το διατυπώσω αλλοιώς. Η διαφορά των δέκα χρόνων - π.χ. η γυναίκα 40, ο άντρας 30 - δεν είναι ίδια μετά από είκοσι χρόνια. 
Μετά από εικοσαετία, π.χ. μετά από 20 χρόνια υποτίθεται μονογαμίας, η κυρία είναι 60 και ο άντρας στα 50, δηλαδή στα πολύ ντουζένια του ο μπέμπης. Είναι, λοιπόν, ορατή η απειλή να χωρίσουν τα δυο καρδερίνια. Κι αν δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος, ότι ο μπέμπης ξενοκοιτάει, άντε να βγάλει από το μυαλό της η κυρία μπέμπα μια τέτοια υποψία. Να ζει με τέτοια ανησυχία.
Διαβαστε ακομα:

ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ