ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ''ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ''

 
Ο δημοσιογράφος δεν μεταφέρει γκαγκστερικά μηνύματα. Τελεία. Δεν υπάρχει σ’ αυτό δεύτερη κουβέντα. Τελεία και παύλα. Ακόμα κι αν ο παραλήπτης του απειλητικού μηνύματος είναι γκάγκστερ, κάνει γκαγκστερική δημοσιογραφία, πάλι δεν ταιριάζει να αναλάβει να τον ''συνετίσει'', να τον προειδοποιήσει ''συνάδελφος'' του, γνωστός τσάτσος ισχυρού ατόμου, παράγοντα της οικονομικής και ποδοσφαιρικής ζωής. Μια τέτοια εκδούλευση ας την κάνει ένα άλλο λαμόγιο της προεδράρας, όχι ο δημοσιογράφος.
Έχει παραπροχωρήσει το πράμα. Άλλος νταραβερίζεται με πολιτικούς άλφα εθνικής και κονομάει. Ο εν λόγω της ιστορίας μας, σύμφωνοι, είναι γνωστός στην πιάτσα ότι δουλεύει εκβιαστικά. Είναι ο κακός του έργου. Παίζει βρώμικα στο όνομα των τολμηρών και αποκαλυπτικών ρεπορτάζ. Και ένα θύμα του, άτομο της χοντρής διαπλοκής και ιδιοκτήτης μέσων, πριν π.χ. ανατινάξει το αυτοκίνητο του εκβιαστή, θέλει να τον προειδοποιήσει: ''Κόφτο, μέχρι εδώ, στην επόμενη ζεϊμπεκιά, στην άναψα...''.

Να βρει άλλον μεταφορέα του μηνύματος το ''θύμα'', όχι δημοσιογράφο. 

Υπ' όψιν το ''φαινόμενο'' της παραδημοσιογραφίας, όπως και της παραδικηγορίας, έρχεται από το παρελθόν. Δεν είναι γέννημα του σήμερα, της ανεργίας και των φτηνοαμοιβών στα μμε. Αντιληπτό πως ένας φιρμάτος, γνωστός δημοσιογράφος δεν είναι ανόητος να εκτεθεί. Αποφεύγει να αναλάβει επικίνδυνες αποστολές. Γι' αυτές είναι πρόθυμοι οι δευτεράτζες. 
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΑΜΠΑΚΙΑ ΒΟΥΛΩΝΕΙΣ ΣΤΟΜΑΤΑ