ΠΟΥΛΑΝΕ ''ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ'' ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ

 
Μας λείπουν οι γυναίκες. Οι αληθινές γυναίκες, κάποιες που τις βλέπεις στο σινεμά, στην τηλεόραση, στη διαφήμιση και μονολογείς ''Να, η αιώνια γυναίκα... ''. Έτσι είναι. Η γυναίκα - γυναίκα έρχεται από παλιά, μοιάζει στην αιώνια, στο θηλυκό φύλο, που δεν έχει μπασταρδευτεί στους καιρούς τους σημερινούς. Να το πω αλλοιώς. Γυναίκα που δεν είναι γκόμενα, όπως η κυρία Δήμητρα Ματσούκα, δεν είναι γυναίκα. Μάνα είναι, επαγγελματίας, φίλη, ό,τι άλλο, αλλά αν δεν ''μιλάει'' στα αρσενικά καλώδια δύσκολα να χαρακτηριστεί γυναίκα.  
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ που αποκαλώ γκόμενα την κυρία Δήμητρα Ματσούκα. Να μην την αδικώ. Δεν είναι απλά γκόμενα, πρόκειται για γκομενάρα. Το βλέμμα της σε γέρνει. Σε διπλώνει στα δυο. Ύφος ψιλοκουρασμένο, βαριεστημένο, ίσως σνομπ, όπως και να 'χει σίγουρα μαρτυρεί γυναίκα που προκαλεί φαντασιώσεις έκφυλου έρωτα. Λέμε κινηματογραφικά σε τι παραπέμπει η ματιά της κυρίας Ματσούκα, όχι ποια είναι η ίδια στην πραγματικότητα και πως συμπεριφέρεται σεξουαλικά. Δεν περνάμε γραμμές απαγορευτικές στην προσωπική ζωή του άλλου. Μπανιστές της ζωής είμαστε, όχι του φτηνού και χυδαίου κουτσομπολιού. Και έχει θαρρώ τη σημασία της τούτη η κουβέντα για το θέμα που μπαίνει στο τραπέζι του talk-show.

 

«Αντιστέκομαι με σοβαρότητα σ’ ό,τι μου φαίνεται φαιδρό....» είπε η κυρία Ματσούκα. Μπράβο στο κορίτσι, που πλέον πλησιάζει τα πενήντα. Γεννήθηκε σα σήμερα 19 Ιανουαρίου, το 1974.
Παίρνω πάσα και συνεχίζω εγώ: Δεν είμαι καραγκιόζης, είμαι άτομο σοβαρό, έχω αξιοπρέπεια, δεν είμαι γελοία όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοί μου ηθοποιοί. Αυτά υπονοεί το κορίτσι. Δεν τα είπε όπως εγώ τα... ''μεταφράζω'', εγώ και με το μπαρδόν μπαίνω στην ουσία της ατάκας της. Αναφέρεται στην τζάμπα διαφήμιση που πλέον έχει γίνει θεσμός στη showbiz. Κάθε μέρα διάφορες όρνιθες αλλά και αξιόλογες γυναίκες ηθοποιοί κάνουν χρήση τα facebook και τα instagram και κερδίζουν προσωπική προβολή, «επικοινωνία» το λένε.

 

Έλα, ρε, ξεφτύλας πράγματα είναι αυτά. Απογοητεύεσαι μ’ αυτές τις αναρτήσεις φωτογραφιών, είναι τόσο ενοχλητικές, τόσο αποθαρρυντικά όλα αυτά, δηλαδή ματαιοδοξία παντρεμένη με ναρκισσισμό. Να δημοσιοποιούν τις προσωπικές τους στιγμές. Να μην τις θεωρούν ''προσωπικές'' τους στιγμές, τις βιώνουν τελικά μόνο για να τις ''πουλήσουν'' και οι ίδιοι να αγοράσουν δημοσιότητα.

Διαβαστε ακομα:

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ... ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΙΣΣΑ