ΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ

 
Η ωραία και το τέρας. Δεν είναι υπερβολή. Η Μόνικα Μπελούτσι είναι θεά. Τι άλλο να πεις γι' αυτή την γυναίκα! Κι αυτός είναι από τους πιο άσχημους στον κόσμο των διάσημων. Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του σινεμά Τιμ Μπάρντον. Θα μιλήσουμε για το ότι οι δυο τους είναι ζευγάρι; Όχι, βέβαια. Παίρνουμε την αφορμή από το γεγονός, ότι ζευγάρωσαν η 58άρα καλλονή και ο 65χρονος ασχημάντρας για να πούμε τα δικά μας...
... Έχω μέγα σεβασμό στον Τιμ Μπάρντον. Του βγάζω το καπέλο μέχρι το πάτωμα. Του αξίζει. Κορυφαίος στη δουλειά του. Και μοναδικός. Γυρίζει ταινίες ''Δικές του''. Τι σημαίνει αυτό; Ταινίες που δεν έχουν προηγούμενο. Με θέματα σκοτεινά και απωθητικά, δύσκολα και φανταστικά. Τα γκαγκστερικά και κατασκοπευτικά, τα ερωτικά και κοινωνικά τα αφήνει για άλλους. 
Στα 27 του ο Τιμ Μπάρντον, μια ιδιοφυία του σινεμά, κάνει το πρώτο του φιλμ. Είπες κάτι; Στα 30 με μπάτζετ δέκα εκατομμύρια δολάρια υπογράφει τον Σκαθαροζούμη. Ο Νταίηβιντ Γκέφεν, ο εβραίος μεγαλοπαραγωγός τον εμπιστεύεται και τον χρηματοδοτεί. Δεν μιλάμε για πειράματα και τίποτα ζαριές. Μπίζνες κάνουμε. Η ταινία για την εποχή της, πριν το 1980, είναι πολύ μπροστά, στο σενάριο γίνονται απίθανα πράγματα, απρόβλεπτα. Κέρδη περισσότερα από 65 εκ. δολάρια καθαρά.
Ο Τιμ Μπάρντον συνέχισε στο ίδιο πλάνο. Τέλειες ταινίες στο παραμύθι και στον τρόμο. Ζοφερές ταινίες υψηλής ποιότητας χωρίς να ξεφύγει από τη λογική του πρωταθλητισμού. Μπράβο του. Και γιατί κατάφερε την Μόνικα Μπελούτσι, Με φάτσα που δεν βλέπεται ο άνθρωπος.
Διαβαστε ακομα:

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ 2.000 ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ