ΠΙΣΤΗ, ΤΥΦΛΑ Ο ΘΑΥΜΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ

 
Τελικά, κάποτε θα γινόταν ο χαμός για τον Μάϊκλ Τζάκσον. Τα αίσχη που καταμαρτυρούν στον καλλιτέχνη δεν κρατιούνται στη σιωπή για πάντα. Ίσως άργησαν να βγουν στον αέρα, ίσως ήρθαν ενωρίτερα, σε σύγκριση με τα απόκρυφα και ανομολόγητα σκάνδαλα άλλων αστέρων του παρελθόντος. 

Κατ’ αρχήν. Η κουβέντα δεν είναι αν ο βασιλιάς της ποπ κακοποιούσε σεξουαλικά ή όχι πιτσιρικάδες, όπως αποκαλύφθηκε. Σημασία έχει πως ο συγκεκριμένος Μάϊκλ Τζάκσον δεν ήταν κανονικός άνθρωπος. Ακριβώς. Δεν ήταν συνηθισμένος άνθρωπος, ανεξάρτητα με τις όποιες ή όχι σεξουαλικές ανωμαλίες του. Ένα είδος ανθρωποειδούς ήταν κρίνοντας τη συμπεριφορά του, τη ζωή του όλη. Και, βέβαια, το πως διαχειριζόταν το μαύρο πρόσωπο του και με αλλεπάλληλες επεμβάσεις προσπαθούσε να του αλλάξει τη φύση και το χρώμα.

Ας σταθούμε στις αντιδράσεις των θαυμαστών του Μάϊκλ Τζάκσον, όταν βγήκαν όλα στη φόρα. Αυτό είναι το θέμα. Οι θαυμαστές δεν δέχονται με τίποτα τις επαφές και σχέσεις με ανήλικα αγόρια. Τους κατανοώ, δεν τους δικαιολογώ. ''Όλα όσα λένε είναι ψέματα, είναι συκοφαντίες, δεν θα τον πάρουν από την καρδιά μας'' διαμαρτύρονται οι θαυμαστές του Τζάκσον, που γεννήθηκε Αύγουστο του 1958 και πέθανε Ιούνιο του 2009.

Σαν «αδελφός» είναι το είδωλο του για τον θαυμαστή. Σα μάνα του, σαν πατέρας του. Ο αγαπημένος του ηθοποιός, τραγουδιστής βρίσκεται με ιερότητα στη ψυχή του θαυμαστή. Τον συγκινεί ο καλλιτέχνης και σ' αυτόν βρίσκει κάτι από τον εαυτό του, κάτι σπουδαίο και μεγάλο. Κάτι που αντιπροσωπεύει τον θαυμαστή και κλείνει μάτια κι αυτιά σε οτιδήποτε καταλογίζουν στο είδωλο του. Ότι είναι καριόλης, λέρα, ανισόρροπος, διεστραμμένος, πηδάει την αδελφή του, να κλέβει τον συνέταιρό του, είναι καρφί της ασφάλειας, άρρωστος μπανιστηρτζής, ό,τι άλλο.

Στο ποδόσφαιρο δεν συμβαίνει αυτό. Στο ποδόσφαιρο παίζει μπάλα ο οπαδός, όχι ο θαυμαστής. Στα παπάρια του οπαδού αν ο πρόεδρος της ομάδας ή ο παικταράς της είναι χαρτοκλέφτης, λαμογιάρει μ’ αυτό ή εκείνο το κόμμα, για λίγα χρήματα παραπάνω πουλάει την μάνα του, κακότροπος με συμπαίκτες, ψοφάει για πρωτοσέλιδα, όποια άλλα κουσούρια.

Ο φανατικός θαυμαστής του Μάϊκλ Τζάκσον - και του κάθε καλλιτέχνη - δεν μασάει με τίποτα ότι ο λατρεμένος του είναι και παλιάνθρωπος. Η τύφλωση.  Κι όμως!!! Τεράστια μυαλά σοφίας, μοναδικοί θεάνθρωποι, χαρισματικοί, ποιητές, ταλαντούχοι ηθοποιοί, κορυφαίοι πολιτικοί με προσφορά στον λαό, ήταν πουστάνθρωποι, καραγκιόζηδες, φτηνοί, φτηνότατοι σε χαρακτήρα.

Διαβαστε ακομα:

ΠΕΙΝΑΜΕ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ... ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥΝΗ