ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ

 

Καλλιτέχνης. Το άτομο των καλών τεχνών. Και ποιες είναι οι καλές τέχνες. Άστο.

Ας δεχτούμε ότι καλλιτέχνης είναι και μια πατσαβούρα. Ναι, υπάρχουν πατσαβούρες καλλιτέχνες. Λειτουργοί των καλών τεχνών. Εκείνων των τεχνών που σε ανεβάζουν ως άνθρωπο. Αν δεν σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο, τουλάχιστον σου δείχνουν ποιος είναι ο άνθρωπος. Από τότε που πάτησε στη γη. Ποιες είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι ανθρώπινες σκέψεις. Αυτά μας λένε οι καλές τέχνες. Με τρόπο καθόλου προσβλητικό.

Η κυρία Κιμ Καρντάσιαν, της showbiz όχι της τέχνης αυτή, εισπράττει πολλά, πάρα πολλά λεφτά. Αμέτρητα. Βεβαίως στον κόσμο του θεάματος κυκλοφορούν και καλλιτέχνες. Η κυρία δεν είναι καλλιτέχνις, άλλο ότι η ίδια πιθανόν να θεωρεί τον εαυτό της καλλιτέχνιδα.

Οι Καρντάσιανς, όλο το σωματείο, για πλάκα κάνουν ταμείο στη σούμα από εκατό μέχρι και διακόσα εκ. δολάρια το χρόνο. Η ντροπή των ανθρώπων, όχι της κοινωνίας. Μην τα μπερδεύουμε. Άλλο το άτομο, ο άνθρωπος, άλλο η κοινωνία, μέγεθος πολύ πιο υψηλά από τη μονάδα. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Το άτομο με τη φτήνεια του και τη χυδαιότητά του ασφαλώς επηρεάζει την κοινωνία, η οποία όμως έχει κτίσει τη δική της δυναμική .για να προστατευθεί από τις αδυναμίες των ανθρώπων. Από το χαμηλό γούστο τους και τις στερήσεις τους, ό,τι ορίζει τις προτιμήσεις τους. Αν, λοιπόν, ο ποιοτικός καλλιτέχνης κερδίζει λιγώτερα χρήματα από την πατσαβούρα καλλιτέχνη, τότε τα συλλυπητήρια ανήκουν στα άτομα, όχι στην κοινωνία.

Τι είναι αυτά που προσφέρουν οι Καρντάσιανς (φώτο) στους ανθρώπους, οι οποίοι ανταποκρίνονται και ανταμείβουν την περιβόητη οικογένεια με τα πιο υψηλά έσοδα; Μαλακίες. Αυτή είναι η προσφορά των Καρντάσιανς στους ανθρώπους, Να λένε μαλακίες. Και τις καταγράφουν οι κάμερες για να τις βλέπουν και να τις ακούν οι πελάτες των Καρντάσιανς.

Δεν είναι μαλάκες οι Καρντάσιανς, όσο κι αν... φαίνονται για τέτοιοι. Αν δεν ήταν οι κάμερες θα μιλούσαν αλλιώς μεταξύ τους. Κι αν πράγματι είναι μαλάκες, διότι μιλάνε συνεχώς για άνοστα, περιττά πράγματα, τι μας ενδιαφέρει; Στέκεσαι στο ότι το τηλεοπτικό τους show ξεσκίζει. Αυτό αξίζει παρατήρησης και κριτικής. Ότι ένα reality για κλωτσές το χρυσοπληρώνει ο κόσμος.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΝΤΟΛΑΡΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ