ΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΟΧΙ ΚΙ ΟΛΑ...

 
Πριν από 20 χρόνια γεννήθηκε το facebook και σήμερα πλέον αποτελεί μια πραγματικότητα πολύ μακριά από το σκοπούς και τη φαντασία του ή των εφευρετών της ιδέας του δημιουργού της εν λόγω εφαρμογής, του εξοχότατου Μαρκ Ζάκερμπεργκ (γεννημένου Μάιο του 1984), ενός εβραϊκής καταγωγής πιτσιρικά, τότε, Φεβρουάριο του 2004. Τότε έσκασε μύτη το κόλπο, στο οποίο σήμερα έχουν ενεργό λογαριασμό 3,9 δισεκατομμύρια χρήστες. Δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι περισσότερο, για την επιτυχία, δηλαδή τη ''διεισδυτικότητα'' του facebook σ' όλο τον κόσμο, σε κάθε άκρη του πλανήτη.
Δεν τους κάλυπτε το διαδίχτυο και κάποιοι σπουδαστές στο Χάρβαρντ έξυσαν το κεφάλι τους προκειμένου να μπορούν να έρθουν σε επαφή μ' άλλους. Ιδρυτής της πλατφόρμας είναι ο Μάρκος Ζάκερμπεργκ, ο οποίος έχει χεστεί στο τάληρο. Για πλάκα η προσωπική του περιουσία είναι κοντά στα 150 - δολάρια δισεκατομμύρια βέβαια. 
Facebook και τα μυαλά στο δάπεδο. Και στους τοίχους. Και στα ταβάνια. Και στα fake news. Στην ανεξέλεγκτη επικοινωνία. Στην εικονική πραγματικότητα, τη ψηφιακή ουτοπία και την άναρχη ανωμαλία.
Τίποτα δεν άλλαξε στον κόσμο με το facebook. Άσε να λένε, διότι κάτι θέλουν να πουν, να εντυπωσιάσουν. Η αλήθεια είναι ότι απλά το facebook κι όλα τα σχετικά και παραπλήσια κόλπα βοήθησαν να δούμε- όσοι έχουν μάτια και σκέψη - ποιος είναι σήμερα, ποιος ήταν πάντα, ο άνθρωπος, ο οποίος κρυβόταν ο κερατάς για αιώνες, επειδή του έλειπε ένα κόλπο σαν το facebook. Γενικά όλα τα κόλπα που συνιστούν σήμερα τα λεγόμενα social media. 
Διαβαστε ακομα:

ΞΕΦΤΥΛΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΟΧΙ ΚΑΙ MADAME