ΠΑΟΚΤΣΗΣ, ΟΧΙ ΑΡΕΙΑΝΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 
Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν στα σοβαρά τον κάθε δεσπότη, τον όποιον με ράσα κ όχι όταν κάνει κατάχρηση της εκκλησιαστικής εξουσίας. Κατάχρηση της θρησκευτικής του επιρροής. Φοβερό. Να κάθεται ο άλλος να ακούει κάποιον να λέει σαχλαμάρες; Και το χειρότερο, για θέματα έξω από την αρμοδιότητά του. Την ειδικότητά του.

Τι θα πει Άμβων; Είναι το σημείο, σε θέση υψηλώτερη, όπου ο ιερέας διαβάζει το Ευαγγέλιο. Τελειώσαμε. Και ο άνθρωπος του Θεού, για λογαριασμό του Θεού κάνει το κήρυγμα στους πιστούς. Τελειώσαμε. Για την πίστη στον Κύριο, όχι για κάτι άλλο. Όχι να κρίνει ο παπάς τους εκλεγμένους από τον λαό πολιτικούς. Ούτε άλλους επίσης χριστιανούς εκλεγμένους κυβερνήτες ξένων κρατών. Δεν είναι δική του δουλειά αυτή.

Ο άνθρωπος της εκκλησίας το έχει παραξηλώσει. Τα πάντα όλα! Έχει άποψη στα πάντα όλα. Και γιατί να μην έχει; Το μαγαζί του διαθέτει ακροατήριο. Και κάποια μμε φιλοξενούν τις απόψεις του. Τις θέσεις του. Κορόιδο είναι να περιοριστεί στο Ευαγγέλιο; Τι οφείλει, δηλαδή, να κάνει ο καθένας για πάρτη του, και για τους συνανθρώπους του. Όχι, κύριε μητροπολίτα, να περιμένει ο πιστός τι να κάνουν οι άλλοι για πάρτη του. Δεν λέει πουθενά κάτι τέτοιο το Ευαγγέλιο. Κανένα από τα επίσημα και τα άλλα τα απόκρυφα Ευαγγέλια.

Λαϊκισμός των πολιτικών, λαϊκισμός και των παπάδων. Ίδια φάρα είναι. Γιατί; Και οι δύο φυλές απευθύνονται στον κοσμάκη. Στον φουκαρά. Στο απροστάτευτο από τον Θεό λαό.

Είπε και το άλλο ο έτσι. Πως αν βρεθεί το νεκρό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα γίνει παγκόσμιος σεισμός, όμως δεν αφήνουνε να βρεθεί ο τάφος του παοκτσή Αλέξανδρου. Παοκτσής ήταν ο Αλέκος, όχι αρειανός που νομίζανε μερικοί.

Δεν κατάλαβα. Τι σχέση έχει ο αρχιπολέμαρχος Αλέξανδρος με τον χριστιανισμό; Πλάκα μας κάνουν. Εννοούν ότι τρισήμισυ αιώνες πριν γεννηθεί ο Χριστός ο Αλέκος ήταν κρυφοχριστιανός; Θα μας τρελάνουν. Αν βρεθεί ο τάφος του Αλέξανδρου θα αποκαλυφθεί το άγιο φως του χριστιανισμού. Αυτό υπονοεί ο άνθρωπος; Γι' αυτό δεν θέλουν να ανακαλυφθεί ο τάφος του Αλέξανδρου. Τελικά, νεώτερες έρευνες συγκλίνουν στο ότι ο γιος της παλαβιάρας Ολυμπιάδας ήταν οπαδός του Ηρακλέους και έπαιζε μπάσκετ στην ΧΑΝΘ, στην Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ, ΡΕ, ΓΑΜΩΤΟ!