ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ... ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ

 

Πόσο κοστίζει σήμερα ένα κανάλι; Πριν μιλήσουμε με αριθμούς, απαραίτητο είναι να πούμε πως για να συντηρηθεί το κανάλι που κάνει πρωταθλητισμό στην τηλεθέαση έχει ανάγκη τα πακέτα μεγαλοεπιχειρηματία. Ο οποίος θα τα σκάει κανονικά γνωρίζοντας ότι θα είναι μόνιμα στη ζημιά. Στη χασούρα.

Τι σόι επιχειρηματίας είναι όποιος δίνει λεφτά με το τσουβάλι για να παράγει προϊόν με τη σιγουριά ότι δεν του εξασφαλίζει κερδοφορία. Δεν είναι επιχειρηματίας. Εννοώ ότι δεν σκέπτεται επιχειρηματικά, αλλά ποντάρει στο να έχει λόγο στη διαπλοκή. Στο νταραβέρι με την κυβερνητική εξουσία.

Ο γνωστός κύριος Τζώνυ Καλημέρης, είχε πει μαύρες αλήθειες. Ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήδη ξόδεψε μια εβδομηνταρού και θα χρειαστεί να πληρώνει μια εικοσαρού κάθε χρόνο για τα έξοδα του καναλιού. Λέω ''μαύρες αλήθειες'' και δεν λυπάμαι την τσέπη του ομογενή επιχειρηματία. Ο ίδιος δεν πονάει τα λεφτουδάκια του, και θα τα κλάψω εγώ;
Οι μαύρες αλήθειες, οι μαύρες αποκαλύψεις. Να γίνει αντιληπτό γιατί ένας επιχειρηματίας μπλέκει με τα κανάλια. Όχι, βέβαια, για να δίνει ο κάθε διαπλεκόμενος Ιβάν τα εκατομμυριάκια του προκειμένου να κάνουν εκπομπές και να λένε τις σαχλαμάρες τους οι παρουσιαστές.
Από μόνο του είναι ύποπτο να βάζει το χέρι στην τσέπη κάποιος για να αγοράσει συχνότητα. Και από πάνω να το πληρώνει με τα έξοδα λειτουργίας του. Με ποιο στόχο; Όχι να... προσφέρει ψυχαγωγία για κλωτσές, αλλά με τα δήθεν δημοσιογραφικά δελτία ειδήσεων και τις μακιγιαρισμένες ενημερωτικές εκπομπές να έχει... πολιτικό λόγο στην πιάτσα.
Διαβαστε ακομα:

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΣΤΗΝ... ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ