ΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΤΟΣ ΟΣΟ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ…

 

Το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του…, κανένα πρόβλημα ο λαϊκισμός…, δεν έκλεισε ο κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είμαστε με τους προδότες…

«Δεν είμεθα ΠΑΣΟΚ, το νέο ΠΑΣΟΚ, όπως λένε κάποιοι…» σχίζει τα κάζουαλ ρούχα του ο Αλέξης Τσίπρας. Τότε, τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Και γαμώ το ΠΑΣΟΚ είναι! Ποιος το λέει αυτό; Ο ίδιος ο Τσίπρας, η πρώτη μούρη του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκαθάρισε: «Δεν είμεθα ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτοί πρόδωσαν τις ελπίδες του λαού…, ενώ εμείς εμπνεόμαστε από τις ελπίδες του λαού που πίστεψε στο ΠΑΣΟΚ». Καταδικασμένη Ελλάδα. Περιμένουν τη σειρά τους να ορμήξουν οι νεοπασόκοι.

Δεν ζει στην Ελλάδα όποιος ισχυρίζεται πως το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει. Και όποιος ζει στην Ελλάδα έχει άγρια μεσάνυχτα, πολιτικά και κοινωνικά, εάν υποστηρίξει πως τέλειωσε, πήρε τον δρόμο για τους τάφους το παραμύθι φούρναρης σοσιαλιστικό φέξε μου και γλύστρησα κίνημα, που ίδρυσε η μεγαλύτερη απάτη στο καταβολής ελληνικού κράτους, ο περίλαμπρος Ανδρέας Παπανδρέου.

Όσα έλεγε το ΠΑΣΟΚ, τα ίδια, ακριβώς τα ίδια λένε οι μαϊμούδες του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς, λοιπόν, αποτελεί αποτελεί παρελθόν το ΠΑΣΟΚ, που μόνον με συνθήματα από το 1974 πορεύεται, μέχρι και σήμερα; Και διαρκώς αυτοκωλομπάρευε την κομματική φυσιογνωμία του, αλλοίωνε την ιδεολογία του κώλου πλατφόρμα του…, διαφορετικά δεν θα εξελίσσονταν σε πολυκατάστημα, δεν θα γινόταν κυβέρνηση, απευθυνόμενο στους αιώνιους αγανακτισμένους Έλληνες.

Τι θα πει «Κοινωνική Δικαιοσύνη»;…, ένα από τα εμπορεύματα του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα πει Αυτό κι Εκείνο. Θα πει Ό,τι θέλεις, εννοείς. Τι θα πει «Λαϊκή Κυριαρχία»; Κι αυτό ασαφές, θολό. Θα πει Μη ψηφίζεις αριστερά, ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Τι θα πει «Εθνική Ανεξαρτησία»; Θα πει Μη ψηφίζεις δεξιά, ακροδεξιά, ψήφισε ΠΑΣΟΚ.

Ψόφησε το ΠΑΣΟΚ; Με τις τρόικες σήμερα και τις Μέρκελ παραμένει ζωντανή, ολοζώντανη όλη η ανδρεολαλιωτική σχολή επικοινωνίας που μπαλαμούτιασε την Ελλάδα και έχει υιοθετήσει, με προσκυνηματικό δέος, το επιτελείο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΜΦΩΝΟΙ, οι του ΣΥΡΙΖΑ πενθούν το θάνατο του ΠΑΣΟΚ, όμως τα παραμύθια τα πασοκικά ζουν και τους οδηγούν… τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ με μία κάποτε παραλλαγή, τα λανσάρουν για δικά τους σλόγκαν.

Η Ιστορία δεν θα χαρισθεί στον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν υπάρχει κάτι να του το πιστώσει. Τίποτα. Μόνον οι παραπληγικοί σε πολιτική σκέψη, οι ξεκομμένοι από την πραγματικότητα, θα περίμεναν έργο, τομές, ανατροπές, από συνειδητό απατεώνα. Επαγγελματία ψεύτη. Επιστήμονα λαοπλάνο.

Όλες τις ιδρυτικές διακηρύξεις του ΠΑΣΟΚ τις κατούρησε. Όλες Εν ψυχρώ. Γιατί; Επειδή ο παίκτης ήθελε να γίνει πρωθυπουργός, όχι να αλλάξει την Ελλάδα. Κάνω αλλαγή στο μπουρδέλο σημαίνει ξεκινώ δουλειά. Τεράστια και ιστορικής σημασίας δουλειά. Με σχέδιο, με στόχους. Με πρόγραμμα, με συνέπεια. Και πριν αρχίσεις την ΑΛΛΑΓΗ, που είναι υπόθεση τεχνοκρατική, επιστημονική, απαιτεί ειδικούς και κατάλληλους, θα πρέπει να πείσεις τον κόσμο. Να έρθεις σε κόντρα με τον κόσμο. Όχι να του χαϊδεύεις μάγουλα και κωλομάγουλα.

Ποιο ΠΑΣΟΚ; Ποιος Ανδρέας. Χάρη στα προσόντα του, μακράν ο παικταράς, ήξερε ότι πρωθυπουργός γίνεσαι μόνον αν παραμυθιάζεις. Και ξαναγίνεσαι πρωθυπουργός, πάλι με το πίτσι. Μιλάμε για μνημειώδη πατριωτικό σταρχιδισμό. Ο Ανδρέας. Να δανείζεται απ’ έξω για να κάνει «λαϊκές» παροχές, γνωρίζοντας ότι το μπουρδέλο δεν θα μπορεί να ξεχρεώνει τα κερατιάτικα.

Ελπίζουμε, όμως, στις ελπίδες του ΣΥΡΙΖΑ. Ας πήραμε την κατηφόρα για τα καλά επί Ανδρέα, θα μας γλυτώσει το σωσίβιο με τα ίδια οράματα που πλέκουν οι περίεργοι του ΣΥΡΙΖΑ.