ΜΑΣΚΑΡΑΣ ΛΙΑΠΗΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

 

Γελοία πράγματα. Ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σιγά που θα αναφέρω το όνομά του, να του κάνω τζάμπα ρεκλάμα, ντύθηκε παπάς, για να θάψει το μνημόνιο. Κάτι τέτοιο. Κι εγώ ο παθών, ο υποφέρων από το μνημόνιο θα το φχαριστηθώ; Δεν νομίζω. Θα το διασκεδάσω; Απίθανο. Θα ξεχαστώ από το παλούκι; Μάλλον θα πονέσω περισσότερο.

Τέλος πάντων, ο βουλευτής βρήκε ένα κόλπο να ακουστεί. Στο φινάλε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια κόμμα που κάνει πρωταθλητισμό, άρα απευθύνεται και σε γελοίους. Και σε καραγκιόζηδες και ό, τι πιάσει.

Ο βουλευτής, λοιπόν, την έκανε τη γελοιότητά του. Οι μητροπολίτες, εντελώς ασόβαρα, γιατί τον πήραν στα σοβαρά τον μαϊμού παπά;

Θα μου πεις ότι τους ξευτύλισε, όμως θα είσαι λάθος. Ο βουλευτής σαν παπάς δεν έκανε κάτι αντίθετο απ’ αυτό που, κακώς, κάκιστα, κάνουν οι αξιωματούχοι της εκκλησίας. Διότι κι αυτοί, κακώς, κάκιστα, ασχολούνται με τα γήινα, με τα καθημερινά, με την πολιτική, ενώ σαν πνευματικοί άνθρωποι εκπροσωπούν την αιώνια ζωή, την μετά θάνατο.

Και το τελευταίο. Μεταμφιέστηκε σε παπά ένας πολιτικός; Ε, οι διάφοροι Άνθιμοι της Εκκλησίας ας μεταμφιεστούν κι αυτοί σε Λιάπηδες και Τσοχατζόπουλους.

Διαβάστε ακόμα:

Πιο παπατζήδες οι παππάδες από τους πολιτικούς