ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Το πρόβλημα με τη δημοκρατία είναι ότι δεν γνωρίζεις ποιος είναι ο ένοχος. Σου κλείνουν το σπίτι, σε βάζουν φυλακή, σύμφωνα με το νόμο, βέβαια, διότι λειτουργεί η δημοκρατία, κι εσύ ο ξεσκισμένος, αυτός που τον έχουν ξεσκίσει, δεν ξέρεις ποιος, ποιοι ευθύνονται για το ξέσκισμά σου.

Μιλάμε συγκεκριμένα. Η Ελλάδα χρεοκόπησε. Μάλιστα. Αυτό είχε σα συνέπεια να μας πάρουν τα λεφτά μας. Μέσα από την τσέπη μας. Όταν σου μειώνουν μισθούς, συντάξεις, όταν σου βάζουν επιπρόσθετους φόρους, τότε σου παίρνουν νταηλίκι τα λεφτά σου.

Δεν στα παίρνουν επειδή το κράτος αποφάσισε να σου παρέχει περισσότερο και καλύτερο σέρβις σαν παιδεία, υγεία, αστυνομία, δικαιοσύνη κ.α.

Ποιος ευθύνεται για τη χρεοκοπία της Ελλάδος, δηλαδή των Ελλήνων; Θα διαφωνήσω αν ισχυριστείς η κυβέρνηση, οι κυβερνήσεις. Δεν κατάλαβα. Μη ξεχνάμε ότι παίζει η δημοκρατία. Οι εκλογές. Οι πολίτες εκλέγουν τους πολιτικούς, δεν γίνονται αυτοί νταηλίκι κυβέρνηση.

Είπε ο οικονομολόγος κύριος Δελάστικ ότι σε σχέση με το ΑΕΠ, το ακαθάριστο εθνικό προϊόν, δηλαδή το τι έχει η τσέπη μας, από το 1993 που έπεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, το χρέος δεν ανέβαινε, για 17 χρόνια. Μετά το 2009-2010, δηλαδή όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο το δημόσιο χρέος άρχισε να εκτοξεύεται.

Και λες. Είμαστε τόσο για δέσιμο κι όλοι μαζύ, με τη δημοκρατία μας πέτρα στο λαιμό, για να φουντάρουμε; Να μπούμε στο μνημόνιο, δηλαδή κάποιος εκτός Ελλάδος να μας πιέζει για να ξανάρθουμε στα ίσα μας, για να αρχίζουμε να αποπληρώνουμε τα χρέη μας, κι εμείς οι αρχιαπατεώνες επί τρόικας να αυξάνουμε τα βερεσέδια μας.

Ποιος, ποιοι φταίνε; Οι πολιτικοί θα πεις. Να σου πω, μικρέ. Είμαι ο Κώστας Καραμανλής και σου λέω θα καθαρίσω για πάρτη σου. Γιατί μασάς; Γιατι, ρε, εσύ που δεν θέλεις πράγματι να βάλεις τη θηλειά στο λαιμό, δεν του έλεγες του Γιώργου Παπανδρέου ότι αυτά που σου υποσχόταν ήταν παπατζήδικα, όπως του πατέρα του και του παπού του.

Έρχεται ο Σαμαράς ο αντιμνημονιακός και γίνεται πρωθυπουργός μνημονιακός. Φταίει ο Σαμαράς μόνον; Φταίει μόνον ο Τσίπρας που από αντιμνημονιακός θα γίνει κι αυτός μνημονιακός όταν κερδίσει τις εκλογές;

Κάτι άλλο για να δέσουμε την κομπόστα. Αν ο Τσίπρας, που είναι ίδιος με Παπανδρέου και Σαμαρά, όσο ήντουσαν κι αυτοί στην αντιπολίτευση, παρουσιαστεί μνημονιακός πριν τις εκλογές θα τον ψηφίσεις;

Διαβάστε ακόμα:

Τζάμπα σώου από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ