ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΞΑΝΑΚΑΝΑΝ ΤΣΑΡΙΚΗ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

 

Μια κουβέντα, έστω κι αν δεν έχει αξία όση η ανακάλυψη της Αμερικής. Αρχηγός κράτους, μάλιστα ενός πολύ μεγάλου κράτους, μιας χώρας μέσα στις τρεις ισχυρώτερες της γης, μπορεί να είναι κάποιος Καραγκιόζης. Έχει συμβεί. Κάποιος αρχιδολοφόνος. Έχει συμβεί. Κάποιος αρχιπαλαβιάρης. Κι αυτό έχει συμβεί.

Η κουβέντα με αφορμή ότι σα σήμερα πρώτη Φεβρουαρίου, το 1931, γεννήθηκε ένα από τα σπέσιαλ καθάρματα της Ιστορίας, ο κρασοπατέρας Μπόρις Γιέλτσιν, που έγινε αφεντικό στη μετακομουνιστική Ρωσία.

Φοβερά πράγματα. Κομμουνιστές, άνθρωποι της προηγούμενης κατάστασης ανέλαβαν το πηδάλιο στη Ρωσία για να την αποκομουνιστικοποιήσουν. Μιλάμε για βαρβάτα στελέχη του κόμματος.

Πρώτα ο Μιχαήλ Γκορμπατσωφ, στη συνέχεια ο Μπόρις Γιελτσιν και μετά ο κύκλος της εναλλαγής των προσώπων στην εξουσία σταμάτησε στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Ρωσία έγινε πάλι τσαρική. Στον τρόπο διακυβέρνησης μόνο μία διαφορά έχει από την τσαρική Ρωσία η μετακομουνιστική. Ότι σήμερα, επί τσάρου Πούτιν, γίνονται εκλογές. Και με δημοκρατικές, και αντιτσαρικές, διαδικασίες εκλέγεται τσάρος.

Με την ευκαιρία. Σα σήμερα πρώτη Φεβρουαρίου, το 1990, άνοιξε στην Μόσχα το πρώτο εστιατόριο fast food της γνωστής αμερικάνικης αλυσίδας McDonald's, ένα από τα σύμβολα του καπιταλισμού. Από την πρώτη ημέρα, από τα εγκαίνια, ατέλειωτες ήταν οι ουρές των Μοσχοβιτών, 30.000 κάθε μέρα (!!!) για να αγοράσουν Big Macs. Να νοιώσουν σα χαζοαμερικάνοι.
Τον Αύγουστο του 2014 η Ρωσία έκλεισε 4 ταχυφαγεία McDonald's στην Μόσχα για παραβάσεις υγειονομικών κανόνων.

Διαβάστε ακόμα:

Επειδή έχουν νεκρό αριστερό από χέρι δεξιού