ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΤΖΑΚΙΑ

 

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Κύρτσο θέλει να κατεβάσει υποψήφιο στις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς. Κι αμέσως είδε την κίτρινη κάρτα από τα δύο μεγαλύτερα τζάκια του κόμματος. Το καραμανλικό και το μητσοτακικό.

-Αντώνη, ξέχασε τον Κύρτσο. Δεν τον θέλουμε.

Στο κόμμα πρόεδρος είναι ο Σαμαράς, όμως ο Καραμανλής έχει μεγαλύτερη δύναμη. Τότε, γιατί δεν είναι πρόεδρος αυτός; Γιατί εκτός κόμματος έχουν τελειώσει τα ψωμιά του.

Μόνο συνιστώσα δεν είναι στη ΝΔ ο μητσοτακισμός. Λιγώτερο εμφανής σε σύγκριση με τον καραμανλισμό, όμως δεν αγνοείται από τον Σαμαρά, ο οποίος έχει λιγώτερα ερείσματα στο κόμμα. Άσχετο ότι αυτός είναι πρωθυπουργός.

Γιατί δεν τον θέλουν τον Γιώργο Κύρτσο οι δύο “τζακάδες”, ο Καραμανλής και η Μπακογιάννη. Για λόγους προσωπικούς, όχι λόγους προσωπικότητας. Αλλοίμονο. Αν ήταν σωστός ο Καραμανλής όταν έγινε πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει υπουργό οικονομικών τον Κύρτσο, όχι τον Αλογοσκούφη. Και οι δύο αυτοί σπούδασαν οικονομικά στο καλύτερο πανεπιστήμιο της Αγγλίας, για τα οικονομικά. Και αν συγκρίνεις Κύρτσο και Αλογοσκούφη σαν πολιτική σκέψη είναι η μέρα με τη νύχτα.

Υπ' όψιν ότι ο Κύρτσος όταν ήταν διευθυντής στον Ελεύθερο Τύπο ήταν άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού Μητσοτάκη. Είπαμε, όμως. Τα προσωπικά.

Τι θα κάνει ο Σαμαράς, που με τον φίλο του τον Κύρτσο απεφοίτησαν από το αμερικανικό κολλέγιο το 1969; Θα ενδώσει στις πιέσεις από τα δύο τζάκια και θα κάψει τον Κύρτσο; Εγώ αν ήμουν Σαμαράς θα έκανα πίσω. Μην ανοίξω άλλα μέτωπα από τύπους που πάνω απ' όλα βάζουν τα προσωπικά τους.

Διαβάστε ακόμα:

Γερμανικές αποζημιώσεις, ελληνικές γελοιότητες