ΚΑΤΟΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

“Ελιά, ελιά και Κώτσο βασιληά!”. Ξεχασμένο σλόγκαν των βασιλοφρόνων. Ρε, εμείς θέλουμε βασιληά κι ας μην έχουμε να φάμε. Ας την βγάζουμε με λίγες ελιές και ένα κομμάτι ψωμί.

Μόνον ένας καραξευτυλισμένος όπως ο νεοέλληνας θα υποτιμούσε τόσο βαρβαρικά το δένδρο της αρχαίας Ελλάδος. Υπάρχουν θεωρίες σύμφωνα με τις οποίες ο λόγος που σ' αυτόν τον τόπο κι όχι σε κάποιον άλλον γεννήθηκε η Σκέψη, η φιλοσοφία και η ποίηση, οι τέχνες και επιστήμες, είναι η ύπαρξη του ελαιόδενδρου.

Και έρχεται ο άλλος και λέει να φτιάξουμε το κόμμα της κεντροαριστεράς, της “Ελιάς”. Φοβερά πράγματα. Της ελιάς, ρε; Οι αρχιμαλάκες οι αρχαίοι Έλληνες στεφάνωναν τους ολυμπιονίκες με ένα κλαδί της ελιάς. Και οι πονηροί νεοέλληνες για να στήσουν ένα ακόμα παραμύθι, μια ακόμα κομματική απάτη, την ονομάτισαν “Ελιά”.

Δίνω την πληροφορία ότι όποιος γεννιέται στην Ελλάδα έχει υπεροχή απέναντι σε κάθε άλλο κάτοικο του πλανήτη, πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλα, γιατί διαθέτει την περιουσία της παρουσίας της ελιάς. Ποια η αξία του ελαιόλαδου η διατροφική, συνάμα και πνευματική, ρωτήστε να μάθετε, κοπρόσκυλα.

Διαβάστε ακόμα:

Ελλάδα πάντα διχασμένη