ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Ποιος είναι, ψάχνουν, πίσω από τον Θεοδωράκη. Όχι τον Μίκη, τον άλλον, τον Σταύρο. Δεν παίζονται οι Έλληνες, ρε. Τι εννοεις; Εάν κατέβαινε με δικό του κόμμα ο γίγαντας, ο γιος της Μουσικής, θα έπιανε τα ποσοστά του αλλουνού, του Σταύρου; Αυτό εννοώ.

Παρακάτω. Λέγαμε ότι ψάχνουν ποιος κρύβεται πίσω από τον Θεοδωράκη με το “Ποτάμι”. Έτσι είναι. Πάντα οι μαλάκες θα ψάχνουν στο σκοτάδι. Χάθηκε το αεροπλάνο και όλοι ψάχνουν τι έγινε. Άλλο αυτό. Κατανοητό. Το ακατανόητο είναι να μη ξέρεις τι έγινε και να ψοφάς στη φόλα που ρίχνει ο κάθε πίτουρας.

Παρακάτω, για να μη χαθούμε κι εμείς, όπως το αεροπλάνο, στην κουβέντα μας. Τι παίζει πίσω από τον Θεοδωράκη. Εγώ θα σου πω. Ουδείς άλλος. Μόνον ο αποδυτηριάκιας θα ξεσκεπάσει τη μαλακία του κόσμου και των πονηρών της πιάτσας. Δηλαδή;

Η μαγκιά η δημοσιογραφική είναι να ξεβρακώνεις τον μαλάκα, όχι να μπλοφάρεις τι κρύβεται πίσω από κάθε παιχνίδι που γίνεται. Θέλω να πω επειδή διαβάζεις τον αποδυτηριάκια κι όχι κάποιον σέσκουλα, ότι μου είναι αδιάφορο ποιοι αβαντάρουν τον σύντροφο Σταύρο Θεοδωράκη.

Πρώτα-πρώτα καμμία δύναμη, αν υπάρχει πράγματι, παρασκηνιακή και σκοτεινή, δεν έβαλε πλάτη στο μπαμ με το Ποτάμι. Ακόμα, δηλαδή, κι αν υπάρχουν καναλάρχες, εκδοτάρχες, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, γενικά νταβατζήδες, όπως έλεγε ο Καραμανλής, κανένας δεν προκάλεσε την ποταμίσια, την καταρρακτώδη ορμή του νέου κόμματος.

Η δυναμική, λοιπόν, που γνώρισε το Ποτάμι δεν οφείλεται σ' όποιους βρίσκονται, αν βρίσκονται, πίσω από τον Θεοδωράκη. Ούτε βέβαια, και στον ίδιον τον δημοσιογράφο που δεν είναι και το τεράστιο μέγεθος, για να μην τρελλαθούμε.

Το Ποτάμι και ο Θεοδωράκης έκαναν αίσθηση διότι πολιτικά η Ελλάδα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο. Μπάλλα παίζουν κόμματα απολιθώματα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, λέω για τα συμβατικά μαγαζιά που κυκλοφορούν σα νεκροκεφαλές. Κι αν είναι δυνατόν, οι υποτιθέμενες νέες πολιτικές δυνάμεις Σύριζα, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, Δημάρ, αντί να κυττάξουν μπροστά, τα δίνουν όλα για να σκοτώσουν τους πεθαμένους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η αλήθεια που παίζει στη σκηνή και κάποιοι για μάπες ψάχνουν τι υπάρχει πίσω από τον Θεοδωράκη και τον Νείλο ποταμό.

Διαβάστε ακόμα:

Φούσκωσε το ποτάμι θα τους πνίξει