Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΔΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Έσκισε ο Ερντογάν στης δημοτικές εκλογές της Τουρκίας, την περασμένη Κυριακή. Οι της πλάκας πολιτικοί αναλυτές συμφώνησαν ότι ο θρίαμβος του Τούρκου εφέντη δεν επηρεάστηκε από τα σκάνδαλα σε βάρος του διότι οι ψηφοφόροι έλαβαν υπ΄ όψιν την άνοδο της εθνικής οικονομίας.

Όλα του βγήκαν εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν. Αποκαλύψεις για εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο δε γιόκας του, με τις ευλογίες του πατέρα, αποδείχτηκε χοντρό λαμόγιο. Οι αρπαχτές.

Ο αποδυτηριάκιας θα σου πεί το νόημα. Ο λαός ψηφίζει τον βρωμιάρη. Έχει το δικό του σκεπτικό. Βρωμιάρης ο ίδιος ο λαός, κουτοπόνηρος, γνωρίζει ότι με ντιρεκτίβες και τεχνοκρατικές αντιλήψεις δεν βγαίνει χαίρι. Για τον γίγαντα λαό η κονόμα έρχεται με σαβούρωμα, θα σαβουρώνει ο πρωθυπουργός, και από κοντά όλο και κάτι ψιλά θα σαβουρώνει ο κόσμος.

Πέρα απ΄ αυτό. Ο χοντρός λαός υπερψηφίζοντας τον λαδιάρη δείχνει την ύπαρξή του, οτι εγώ έχω το κουμάντο στο αποτέλεσμα των εκλογών. Και προτιμώ τον αλεπουδιάρη πρωθυπουργό, διότι έτσι αυτός νοιώθει εξαρτώμενος από τον κόσμο. Στην περίπτωση πού ο λαός καταψήφιζε τον διαπλεκόμενο κομματάρχη θα αισθανόταν αμηχανία με κυβερνήτη άφθαρτο.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Πάγκαλος και τα κοροϊδα της πιάτσας