ΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Ο Μπαλτάκος (φωτό με τον πρωθυπουργό) είναι συνωμότης. Μιας σχολής. Δεν σπουδάζουν όλοι οι συνωμότες σε μια σχολή. Η κάθε μια έχει τη δική της φιλοσοφία, που κρατάει από την εποχή Εσαίων. Ποιοι είναι αυτοί; Εδώ δεν κάνουμε μάθημα. Ούτε τυπώνουμε πτυχία. Μόνο τσίμπαμε τον εγκέφαλο.

Ένας «συνεργάτης» του πρωθυπουργού ήταν ο Τάκης Μπαλτάκος. Στην πολύ κλειστή ομάδα του Σαμαρά. Στην ομάδα που παρέμενε η ίδια εδώ και κάποια χρόνια. Πριν, δηλαδή, γίνει πρωθυπουργός ο Αντουάν.

Θυμίζω ένα περιστατικό που έγινε πέρυσι την άνοιξη για να υπογραμμίσω τη δουλειά του «συνεργάτη»

Ο Βενιζέλος το είχε παρατραβήξει. Και τη λύση την έδωσε στο πιάτο ο Μπαλτάκος. Έτσι έσκασε στον αέρα η δήλωση του Βορίδη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα κατέστρεψε την Ελλάδα.

Ζήταγε το ένα, ζήταγε και το άλλο, της Παναγιάς τα μάτια ζήταγε ο Βενιζέλος, σα να ήταν ισότιμος, σα να ήταν το ΠΑΣΟΚ στα ίδια κυβικά με τη ΝΔ. Τι να κάνει ο Σαμαράς;

Όταν έσκασε η δήλωση Βορίδη, το είπε ο Αντωνάκης στον Βαγγελάκη: Μεγάλε, μη μου ζητάς και τις καμπάνες της Παναγιάς των Παρισίων, διότι οι δικοί μου βράζουν και θα έχω πρόβλημα.

Στο σχέδιο του Μπαλτάκου, προστέθηκε ανέλπιστα ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς να είναι μιλημένος. Τι είχε πει; Ότι την Ελλάδα δεν την κατέστρεψαν οι επιλογές του παμμέγιστου πατρός του, αλλά ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος.

Και άλλο δώρο στον Σαμαρά, δηλαδή, από εκεί που δεν το ζητούσε. Πιάνουμε τους δεξιούς με τον Βορίδη, καθαρίζουμε και με το εσωκομματικό φάντασμα του Καραμανλή μέσω Γιωργάκη. Με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια, δηλαδή.

Διαβάστε ακόμα:

Σκούζουν επειδή ξεβρακώθηκαν