Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ

 

Σας λέει κάτι το όνομα “Καλαφάτης”; Σταύρος Καλαφάτης. Έχει άρωμα ΠΑΟΚ. Ας μη ψάξουμε το παρελθόν του στην ομάδα. Περασμένα ξεχασμένα που λένε. Σήμερα ο εν λόγω είναι πολιτικός. Κομματικός πολιτικός με τη ΝΔ. Και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Και τι λέει για τον αντίπαλό του;

Για τον αντίπαλό του θα μιλήσει ένας συμβατικός κομματικός πολιτικός. Για τι άλλο; Περισσότερα έχει να πει για τον αντίπαλο, παρά για τον ίδιο. Έτσι παίζεται το έργο.

“Ο Μπουτάρης έχει δώσει έντονο κομματικό χαρακτήρα στο ψηφοδέλτιό του” είπε ο εν λόγω Καλαφάτης. Το κουφό. Να είσαι κομματόσκυλο και να κατηγορείς τον άλλονα ότι λειτουργεί κομματικά.

Άσε το άλλο. Είπε ο υποψήφιος της ΝΔ δήμαρχος ότι ο Μπουτάρης έχει ο ίδιος παραδεχθεί την αποτυχία του. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Το παλληκάρι λαμβάνει υπ' όψιν του ό, τι δήθεν υποστηρίζει ο Μπουτάρης. Δεν κατάλαβα. Επειδή, δηλαδή, ο οινοποιός λέει ότι δεν τα πήγα καλά, όχι όσο θα ήθελα, αυτό σημαίνει ότι λέει την αλήθεια; Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Ότι ένας πολιτικός είναι αξιόπιστος. Ένας πολιτικός θεωρεί αξιόπιστο τον αντίπαλό του.

Λέει ο Καλαφάτης: “Αφού ο Μπουτάρης βαθμολογεί τον εαυτό του κάτω του 5,5-6 τι να πω εγώ;”. Τίποτα να μην πεις. Μόνο ότι ο δήμαρχος ήταν μεθυσμένος.

Και πώς το ξέρουμε ότι Μπουτάρης και Καλαφάτης έχουν τα ίδια κριτήρια αξιολόγησης; Ο δήμαρχος, δηλαδή, να έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό του και να βαθμολογεί αυστηρά την απόδοσή του. Ο Καλαφάτης, πιθανόν, αν είχε την ίδια απόδοση σα δήμαρχος, να βαθμολογούσε τον εαυτό του δέκα με τόνο.

Διαβάστε ακόμα:

Διάλυση Αρεως για το καλό της Θεσσαλονίκης