ΣΕ ΜΟΤΟΣΑΚΟ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Ο Σαμαράς δεν σηκώνει να συστήσει στους νεοδημοκράτες να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα ήταν από τα άγραφα. Αυτό, άλλωστε, δεν το κάνει ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν όψει των εκλογών. Και πώς θα μπορούσε ο Ευάγγελος να ζητήσει τη ψήφο μας στο ΠΑΣΟΚ όταν το εν λόγω κόμμα απουσιάζει από τις ευρωεκλογές.

Τι έγινε, δηλαδή; Απλά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μούτρα να εκτεθεί σε εκλογές και κρύφθηκε σε μια Ελιά. Σ' ένα στο πόδι κατασκεύασμα κεντροαριστερής ψευδαίσθησης.

Και για μία ακόμα φορά παίζει ο εκβιασμός. Ψηφίστε με, διαφορετικά θα παραιτηθώ. Δεν παίζω αν δεν μου δώσετε πλειοψηφία, αυτοδυναμία. Καραμανλής ή, τανκς. Ή, εγώ ή, το χάος.

Όλοι σχεδόν οι πρωθυπουργοί σε κάποια φάση το έπαιξαν εκβιαστικά. Απειλητικά. Το ίδιο και ο Βενιζέλος. Αν δεν πάρει αξιοπρεπές ποσοστό η Ελιά, φεύγω από την κυβέρνηση. Σταματάω να στηρίζω την κυβέρνηση. Σε ποιους τα λέει;

Όχι, βέβαια, στους πασοκτζήδες που έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ. Ούτε στους συριζαίους, δηλαδή στους πασοκτσήδες που έχουν κάνει μεταγραφή στο Σύριζα.

Το “μήνυμα” του Βενιζέλου απευθύνεται στην καρδιά του συντηρητικού εκλογικού σώματος. Σ' αυτούς που θέλουν κυβερνητική σταθερότητα. Ένα, δηλαδή, κίνημα που λανσάρεται με ιδεολογία, ότι είναι σοσιαλιστικό βαράτε με κι ας κλαίω, ζητάει να το ψηφίσουν πολίτες άλλης πολιτικής τοποθέτησης.

Καραμανλής ή, τανκς; Τον Βενιζέλο δεν τον χωρά κανένα άρμα μάχης. Με μοτοσακό θα φύγει ο φουκαράς.

Διαβάστε ακόμα:

Το Ποτάμι κατ' ευθείαν στο γιουρόπα ληγκ