ΟΤΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΟ

 

Το Ισραήλ είναι παραμύθι φούρναρης ευρωπαϊκή χώρα. Παίζει σ' όλες τις διοργανώσεις της γειτονιάς μας γιατί δεν το αναγνωρίζουν οι αραβικές χώρες στις οποίες ανήκει γεωγραφικά.

Η Eurovision είναι ευρωπαϊκό νταραβέρι, όμως τηλεοπτικά σκοράρει και στον υπόλοιπο κόσμο. Το γουστάρουν και οι Άραβες. Από τους πρώτους πελάτες, μάλιστα. Δείχνουν το σώου, λοιπόν, αλλά τη στιγμή του τραγουδιού του Ισραήλ πέφτουν ρεκλάμες. Δεν υπάρχει κανένα Ισραήλ. Όπως το 1976, δύο χρόνια μετά τον ''Ατίλα'' στην Κύπρο, τη στιγμή που εμφανίστηκε η ελληνική συμμετοχή με την Μαρίζα Κωχ, οι Τούρκοι διέκοψαν τη σύνδεση κι άρχισαν να μεταδίδουν χορό της κοιλιάς.

Έλα, όμως, που το 1978 οι Εβραίοι σήκωσαν την κούπα (φωτό). Τώρα τι κάνουμε; Τη λύση για όλους τους άλλους Άραβες έδωσε η τηλεόραση της Ιορδανίας. Ανακήρυξε νικητή του διαγωνισμού το... δεύτερο Βέλγιο!

Μην το λησμονήσω. Το πολιτικό θέμα του περσινού διαγωνισμού ήταν η Κριμαία. Για ποια χώρα θα μετρήσουν οι ψήφοι των ντόπιων; Της Ρωσίας ή, της Ουκρανίας; Παλιά καραβάνα η διοργανώτρια EBU. Δεν έπαιξε φιλορωσικά ή, φιλοουκρανικά. Ό,τι πει η τηλεφωνία. Η ψηφοφορία είναι τηλεφωνική και προσμετραται η ψήφος του πελάτη ανάλογα με την εθνικότητα του παρόχου που χρησιμοποιεί. Δεν τελειώσαμε.

Διαβάστε ακόμα:

Απειλή από ελεύθερο σκοπευτή στη Eurovision