ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΔΙΧΩΣ ΦΑΝΕΛΛΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

Κάποτε η αριστερά στην Ελλάδα έπαιζε με το ποδόσφαιρο. Αντιληπτό. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα του λαού, και το ποδόσφαιρο το άθλημα του λαού. Σήμερα τι γίνεται; Όλα τα κόμματα έχουν και ποδοσφαιριστές, πρώην ποδοσφαιριστές ανάμεσα στους υποψηφίους τους. Εκτός του Σύριζα.

Όπως υπάρχουν πρώην ποδοσφαιριστές υποψήφιοι δήμαρχοι, π.χ. ο Λύσανδρος Γεωργαμλής στη Φιλαδέλφεια, ο οποίος μάλιστα κατεβάζει σύμβουλο τον Θωμά Μαύρο.

Όχι, λοιπόν, μόνον καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, τηλεπαρουσιαστές, αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, παίκτες, παράγοντες κατεβαίνουν να διεκδικήσουν πόστο στα γήπεδα της πολιτικής.

Θυμάμαι τον Γιώργο Κούδα, αριστερό από κούνια, στο μπαλκόνι με Χαρίλαο Φλωράκη και Μαρία Δαμανάκη, παραμονές εκλογών. (στη φωτό Χαρίλαος Φλωράκης, Μαρία Δαμανάκη και οι ποδοσφαιριστες Κώστας Λεβέντης της Παναχαϊκής και Γιώργος Κούδας του ΠΑΟΚ) Και πάντα η αριστερά είχε κοντά της, αλλά και σε κάποιες αποστάσεις, για ευνόητους λόγους ποδοσφαιριστές με πολιτικές ευαισθησίες, όπως τον Χατζηπαναγή, τον Κωφίδη.

Σήμερα ο Σύριζα είναι ξεκομένος στο χώρο του ποδοσφαίρου. Περίεργο για ένα κόμμα εν δυνάμει να γίνει κυβέρνηση. Σνομπάρουν τους ποδοσφαιριστές ή, δεν εμπνέουν τους ποδοσφαιριστές;

Διαβάστε ακόμα:

Και ο Σαμαράς υπέρ Μώραλη