Η ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ ΓΚΑΛΟΠΙΣΤΩΝ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Κι όμως, κυρία μου, συνεχίζουν να κάνουν γκάλοπ. Οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Φάγανε τη ξευτύλα της ζωής τους με τα αποτελέσματα της κάλπης την περασμένη Κυριακή. Κι αυτοί, κύριε μου, έδωσαν τις νέες σφυγμομετρήσεις του αξιόπιστου κοινού πριν ξανανοίξουν οι κάλπες. Λες; Ρωτάω μήπως το έκαναν για να πάρουν τη ρεβάνς. Αυτή τη φορά να πέσουν μέσα.

Έτσι είναι. Παίκτες είναι και οι γκαλοπίστες. Οι πρώτοι παίκτες του έργου έχουν εξελιχθεί πια. Οι υποψήφιοι εξαρτώνται απ’ αυτούς. Κανένα κόμμα, κανένας υποψήφιος δεν αγνοεί τις δημοσκοπήσεις. Όλοι σύμφωνα μ’ αυτές κι όχι σύμφωνα με τις… αρχές τους, τις αξίες τους, «προσαρμόζουν» τις υποσχέσεις τους, τα οράματά τους.

Διόμισυ μονάδες προηγείται ο Σύριζα, σύμφωνα με το πιο φρέσκο γκάλοπ, στις ευρωεκλογές. Αν δεχθούμε ότι είναι τόση η διαφορά του Σύριζα από την ΝΔ τότε ο Τσίπρας θα γνωρίσει μια ακόμα ήττα.

Πριν από δυο χρόνια ο Σύριζα έχασε τις εκλογές μ’ ένα τα εκατό διαφορά από την ΝΔ. Και σήμερα μετά από δυο χρόνια σκληρής αντιπολίτευσης απέναντι στην πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση προηγείται μονάχα 2,5%. Η απόλυτη αποτυχία.

Μιλάμε για ευρωεκλογές, έτσι. Δεν μιλάμε για βουλευτικές εκλογές. Καλώς, κακώς, ευτυχώς, δυστυχώς, ο κόσμος μ’ άλλη σκέψη ψηφίζει στις εθνικές εκλογές, σε σύγκριση με τις τοπικές εκλογές. Έτσι είναι. Στις δημοτικές εκλογές βγάζει το άχτι του στην κυβέρνηση. Το ίδιο στις ευρωεκλογές, στέλνει το «μήνυμα» που λένε στην κυβέρνηση.

Γι’ αυτό σου λέω. Μιλάει η προϊστορία της συμπεριφοράς του κόσμου. Ψηφίζει, υπερψηφίζει ένα κόμμα στις βουλευτικές εκλογές και μετά από ένα χρόνο το καταψηφίζει στις δημοτικές, στις ευρωεκλογές, για να το ψηφίσει ξανά στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Της πλάκας ο Μπαντέρας απέναντι στον Τσίπρα