ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Πρώτο κόμμα στις εκλογές ο Συριζας. Η επιβεβαίωση για μια ακόμα φορά ότι ο κόσμος ψήφισε συντηρητικά. Μνημονιακά. Όχι ότι οι Έλληνες κάνουν κέφι το μνημόνιο. Αλλοίμονο. Κανένας δεν γουστάρει να πληρώνει κερατιάτικά, ακόμα κι αν ωφεληθεί περισσότερο από κάθε άλλον από τα δανεικά πακέτα.

Τελείωσε κι αυτό το έργο, πάμε για άλλα. Τελείωσαν οι εκλογές χωρίς την απειλή ότι θα σκάσει μύτη κάποια ανακατωσούρα. Όχι, η δουλειά πάει ως έχει. Τα ελληνόπουλα το έριξαν στην κάλπη χωρίς να τραβήξουν το σχοινί. Κυριάρχησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, οι γνωστές παραδοσιακές δυνάμεις και στο κεφάλι ο «άγνωστος» Σύριζα που είναι σίγουρο, αν παίξει μπάλλα κυβερνητικά, ότι θα είναι μία από τα ίδια.

Αντιμνημονιακά κόμματα είναι δύο, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημάρ δεν πιάνονται, τους έχει πάρει η κατηφόρα, σε μια άλλη φαση εκλογών θα τους πατήσει το τραίνο.

Αντιμνημονιακές δυνάμεις, ξεκάθαρες και απόλυτες, είναι οι χρυσαυγίτες και οι κομουνιστές. Οι πιο σκληροί αντίπαλοι του Σύριζα. Ο Τσίπρας. Μνημονιακός. Δηλαδή; Αν γίνει πρωθυπουργός ένα από τα δύο θα έχει να επιλέξει. Ή, θα το παίξει φόρα παρτίδα Σαμαράς , που κι αυτός πριν τις εκλογές του 2012 μας είχε ζαλίσει τον έρωτα εναντίον του μνημονίου, περισσότερο πολέμιος από τον Αλέξη μας. Ή, ο μπροστινός του Σύριζα θα προκαλέσει λαϊκή επανάσταση. Δηλαδή;

Πανικός θα πέσει αν η κυβέρνηση κάποια στιγμή απειλήσει να σχίσει το μνημόνιο. Θα εγκαταλείψουν τη χώρα οι δανειστές λέγοντας «Βγάλτε τα μάτια μόνοι σας τώρα…» Θα τα βγάλουν οι Έλληνες ή, θα κατεβούν στους δρόμους  ενάντια στον μάγκα πρωθυπουργό που κόντραρε στα ίσια και όχι κωλομπαρίστικα την Μέρκελ.

Αφού, λοιπόν, και ο Τσίπρας, ένας ακόμα μάγος στη σιγουριά της αντιπολίτευσης, θα παίξει μνημονιακά, τότε και ο Σύριζας θα είναι στο κόλπο. Στο φινάλε ο στόχος της Ελλάδος δεν είναι να γλυτώσει μόνον από το μνημόνιο, αλλά να τα φέρει βόλτα, να κρατηθεί στα πόδια της, δηλαδή να βγει από το μνημόνιο όταν θα έχει μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.

Διαβάστε ακόμα:

Η Δούρου περισσότερα φράγκα για το γήπεδο της ΑΕΚ