ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ

 

Διαδηλώσεις στην Ισπανία κατά της μοναρχίας. Αστεία πράγματα. Αστειότατα. Δεν μου λένε τίποτα οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες, οι πορείες, όλα αυτά τα περίεργα που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας σοβαρός και πολιτικοποιημένος χαβαλές.

Αν γίνει δημοψήφισμα στην Ισπανία ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Δεν το συζητώ ότι οι Ισπανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής του βασιληά. Και το θεωρώ πανσίγουρο ότι υπέρ θα ψηφίσουν και αρκετοί απ' αυτούς που διαδήλωσαν εναντίον της... μοναρχίας.

Ποιας μοναρχίας; Δεν υπάρχει καμμία μοναρχία σήμερα. Ένας δημόσιος υπάλληλος είναι ο βασιληάς. Δεν έχει καμμία εξουσία. Είναι όπως ο Κάρολος Παπούλιας. Έχουν βασιληά κάποιες χώρες, Αγγλία, Ολλανδία, Νορνηγία, όπως κρατάνε ένα έκθεμα στο μουσείο.

Παρακάτω. Οι μαλάκες οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης γιατί αποκαλούν “βασίλισσα” την ομάδα τους και νοιώθουν υπερήφανοι που όλοι την λένε “βασίλισσα”; Κι όμως, θα βρεις φανατικούς οπαδούς της Ρεάλ που είναι εναντίον του θρόνου στη δημόσια ζωή, όχι και την ποδοσφαιρική.

Έλεγα για τις διαδηλώσεις. Οι αντιπουτινικοί στη Μόσχα παραμονές των εκλογών είχαν χαλάσει τον κόσμο. Ποτέ άλλοτε δεν είχαν πραγματοποιηθεί τόσο εντυπωσιακές και πολυάριθμες διαδηλώσεις σε βάρος του Πούτιν. Τελικά, ο μαφιόζος γκεσταμπίτης πήρε 65%. Ποιες διαδηλώσεις; Εντυπωσιάζονται μονάχα οι άσχετοι.

Διαβάστε ακόμα:

Το μεγαλύτερο λάθος της Δημάρ