ΚΟΥΛΟΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Σταύρος. Παρακαλώ; Το έλεγε ένας παληός αθλητικός συντάκτης, ότι δύσκολα βα βρεις κάποιον στο σωρό που να λέγεται Σταύρος. Δηλαδή; Αφού λέγεται Σταύρος είναι κάποιος. Υπολογίσιμος.

Τα είπαμε για τον Χάρη Θεοχάρη που τον καθαρίσανε Σαμαράς και Στουρνάρας. Ουδείς θα ασχοληθεί με τον Σταύρο Παπασταύρου αν τον σκουπίσει κι αυτόν ο πρωθυπουργός. Κανείς δεν ήξερε τον Χάρη Θεοχάρη κι όμως έγινε πρωτοσέλιδος. Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν είναι κυβερνητικός, είναι προσωπικός, είναι εργαλείο του Σαμαρά.

Κι όμως! Από το πώς κινείται ο κύριος Σταύρος Παπασταύρου εξαρτάται η ζωή όλων μας. Συνεργάτης έμπιστος του πρωθυπουργού, όχι εκλεγμένος, όχι πολιτικός, όμως καραμπινάτος κομματικός ο Παπασταύρου, αυτός που κάνει όλο το παιχνίδι στο μνημόνιο. Όπως στο λέω. Μαϊμού πρωθυπουργός είναι ο Σαμαράς χωρίς τον Σταύρο του.

Η ζωή μας, η καθημερινότητά μας κρίνεται από τις σχέσεις της Ελλάδος με τους δανειστές της. Ο πρωθυπουργός βέβαια εμφανίζεται πρώτη μούρη στις συναντήσεις με Μέρκελ, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντράγκι και σία, όμως ζήτω που κάηκε το κουλούρι του, αν πρώτα δεν έχει εικόνα από τον Παπασταύρου. Αυτόν που έχει απ' ευθείας επαφή με τους άλλους τεχνοκράτες των δανειστών και των εταίρων.

Του αμερικάνικου κολεγίου, όπως ο Σαμαράς, είναι ο Παπασταύρου. Της ίδιας σειράς με τον Μάκη Βορίδη, που αυτός ήταν στην άκρα δεξιά, τη μία από τις τρεις μαθητικές οργανώσεις του Κολεγίου του Ψυχικού. Οι άλλες δύο ήταν εκείνη της Δεξιάς και του ΚΚ εσωτερικού.

Καραμανλικός ο Παπασταύρου, τον βρήκε στη Ρηγίλλης ο Σαμαράς όταν έγινε αρχηγός στη ΝΔ. Τον ζύγισε, τον μέτρησε και έδωσε στον απόφοιτο του Χάρβαρντ όλο το πακέτο να το παίξει αυτός με την τρόικα. Και η σχέση Σαμαρά-Παπασταύρου δεν χάλασε όταν το όνομα του παίκτη βρέθηκε στη Λίστα Λαγκάρντ.

Διαβάστε ακόμα:

Η Γιάννα αντεπιτίθεται...