ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Γιατί φεύγει ένας βουλευτής από το κόμμα του και πάει σ' άλλο; Επειδή είναι παίκτης. Επειδή κάνει το παιχνίδι του. Το προσωπικό του παιχνίδι. Πού είναι το περίεργο; Όταν, μάλιστα, σχεδόν τα ίδια πράγματα λένε όλα τα κόμματα. Η Δημάρ με τον Σύριζα. Ο Σύριζα με το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Η ΝΔ με τον Σύριζα.

Μιλάμε σοβαρά. Αφήνω ότι στην πράξη όποιο κόμμα γίνει κυβέρνηση θα κάνει τα ίδια. Λέμε ότι και στο μπλαμπλά οι δύο μεγάλοι υποτίθεται αντίπαλοι, ΝΔ και Σύριζα, είναι μια από τα ίδια. Μόνο οι μαλάκες και βέβαια οι απελπισμένοι βλέπουν διαφορές ανάμεσα σε Σαμαρά και Τσίπρα.

Μία παρένθεση που θα βοηθήσει. Οι δύο μεγάλες και κάργα αντίπαλες κομματικές παρατάξεις στην Ελλάδα ήταν πάντα η λεγόμενη δεξιά και το λεγόμενο κέντρο. Η Ένωση Κέντρου που την κατάπιε το ΠΑΣΟΚ και η ΕΡΕ που μετονομάστηκε ΝΔ. Ποια ήταν η διαφορά τους; Καμμία.

Η μόνη διαφορά ήταν ότι η δεξιά ήταν φιλομοναρχική, ενώ το κέντρο εναντίον της βασιλείας. Και λοιπόν; Ποτέ δεν έθεσε θέμα βασιλείας ο Γιώργος Παπανδρέου! Ποτέ! Απεναντίας τη βασιλεία την κατήργησε η χούντα, η πιο σκληρή μορφή της δεξιάς, και έθαψε οριστικά το στέμμα ο Καραμανλής, ο πατριάρχης της δεξιάς, για να κάνουμε ταμείο. Τέλος παρενθέσεως.

Έναρξη άλλης παρενθέσεως. Επί δικτατορίας Μεταξά εφαρμόστηκε το οκτάωρο, φτιάχτηκε το ΙΚΑ, πράγματα υπέρ των εργαζομένων. Επί κυβέρνησης κέντρου η Ελλάδα μπήκε στο ΝΑΤΟ, εκτελέστηκε ο Μπελογιάννης. Τέλος έτερης παρενθέσεως.

Ποια η διαφορά ΝΔ και Σύριζα; Ήταν η βασιλεία ανάμεσα σε δεξιά και κέντρο. Σήμερα ανάμεσα της δεξιάς ΝΔ και του αριστερού Σύριζα ποια η διαφορά; Η κορυφαία, η πιο σημαντική διαφορά. Το μνημόνιο. Δηλαδή; Παραμύθι φούρναρης ότι η ΝΔ είναι υπέρ μνημονίου και ο Σύριζα κατά. Το απόλυτο παραμύθι. Γιατί;

Τι σημαίνει μνημόνιο; Χρωστάμε, και επειδή δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας με τέτοιο τρόπο ώστε να αποπληρώνουμε τις δόσεις του δανείου, οι δανειστές με τη θέληση της Ελλάδος, προκειμένου να συνεχίσουν να την αδειοδοτούν, αποδεχθήκαμε τους όρους του μνημονίου.

Είμαι με το μνημόνιο σημαίνει ότι αναγνωρίζω τα χρέη της Ελλάδος και να πληρώνω τις δόσεις μου. Δεν είμαι με το μνημόνιο σημαίνει ότι δεν ξέρω από χρέη της χώρας μου και ούτε θέλω να πληρώνω αυτά που χρωστάω. Ρωτάω. Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στους δήθεν μνημονιακούς και τους δήθεν αντιμνημονιακούς;

Γιατί χαρακτηρίζω “δήθεν μνημονιακούς” την ΝΔ; Δεν είναι μαλάκες να θέλουν να ξεχρεώνουν τους δανειστές, υποχρεώνονται να το κάνουν. Όπως έτσι θα συμβεί και με τον Σύριζα αν γίνει κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

Ο προκλητικός εκβιασμός του γίγαντα Χάρη Θεοχάρη