ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ 5%

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Θα μιλήσει ο αποδυτηριάκιας για τους 53 του Σύριζα που κάνουν μαγκιές στον Τσίπρα. Επειδή αυτά που έχει να τους πει ο αποδυτηριάκας δεν θα τους τα πει κανένας. Θα μιλήσει η πολιτική σκέψη του αποδυτηριάκια. Έχουμε και λέμε, λοιπόν.

Στελέχη του Σύριζα, 53 στον αριθμό, με τις υπογραφές τους, ζητάνε από τον Τσίπρα να πάρει αριστερή στροφή.  Τι σημαίνει αυτό; Θεωρούν ότι ο σύντροφος Αλέξης την πάει τη δουλειά προς τα δεξιά.

Παρακάτω. Αν ο Τσίπρας, που πλέον έχει σταθεροποιηθεί στο πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης, το παίζει κάργα αριστερά, τότε ο Σύριζα θα επιστρέψει στο 4%. Πιθανόν μέχρι 6,5%, σίγουρα όχι περισσότερο.

Θέλει να γίνει κυβέρνηση ο Τσίπρας; Θα θολώνει τα νερά. Θα κωλομπαρεύει τις αριστερές του θέσεις. Θα είναι ναι μεν, αλλά. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν γίνεται να γίνει πρωθυπουργός ένας αριστερός. Ποτέ. Ο κόσμος δεν τον θέλει, δηλαδή. Όχι μονάχα τα ξένα κέντρα εξουσίας.

Παρακάτω. Όταν οι 53, που δεν ξέρουν σε ποιο κόμμα βρίσκονται, ζητάνε περισσότερο αριστερό τον Τσίπρα, αυτό σημαίνει ότι και ο Σύριζα είναι αρχηγικό κόμμα. Ότι η πορεία του κόμματος, οι θέσεις του, εξαρτώνται από τον αρχηγό και την προσωπική του αυλή.

Δεν κατάλαβα. Το κόμμα είναι τα μέλη του, τα στελέχη του, όχι ο πρόεδρος ο οποίος απλά τους αντιπροσωπεύει, άλλωστε αυτός εκλέγεται εσωκομματικά. Όταν, λοιπόν, το πως πολιτεύεται ο Τσίπρας δεν αφορά τη βάση του κόμματος, παρατηρείται τέτοιο φαινόμενο. Κάποιοι 53 κι αύριο 103 να ψάχνονται. Τι γίνεται, ρε, είμαστε ή, όχι ο αριστεροί.

Διαβάστε ακόμα:

Της κουτσής Μαρίας και της παλαβής Τασίας