ΕΝΑΣ ΤΙΜΙΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ

 

“Μ' έχουν πνίξει τα χρέη”. Φοβερά πράγματα. Ένας διάσημος πολιτικός, κάργα προβεβλημένος λόγω του ότι ρεκλαμάρει την γραφικότητά του, να παραδέχεται δημόσια αυτή τη ντροπή. Ότι τον έχουν βάλει κάτω τα χρέη.

Πήρες πρέφα, ελπίζω, που την πάω τη δουλειά. Να ήθελε να γίνει αρχηγός της ΝΔ, να φτιάξει δικό του κόμμα, να είναι χρόνια νομάρχης, περιφερειάρχης και φόρα παρτίδα να ομολογεί ότι είναι ένας ανίκανος. Κάποιος που δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί τα του οίκου του. Ποιος; Αυτός που φιλοδοξεί να κάνει καλύτερη τη ζωή των αλλωνών.

Η ξευτύλα. Να διαφημίζει κάποιος την ανικανότητά του. Όχι, δεν είναι ξευτύλα. Ο άνθρωπος απευθύνεται σε μαλάκες. Σ' αυτούς που θα πουν ότι ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, περί αυτού πρόκειται, είναι τίμιος. Άρα, δεν έκλεψε αυτός. Γι' αυτό τον έπνιξαν τα χρέη.

Ας δεχθούμε ότι ο έτσι είναι τίμιος. Δεν έχω κανένα λόγο να πω το αντίθετο. Τίμιος με την έννοια ότι δεν είναι αρπακτικό, διεφθαρμένος πολιτικός. Άχρηστος, όμως, όταν δεν είναι σε θέση να κουμαντάρει τα δικά του οικονομικά. Άχρηστος σαν πολιτικός και επικίνδυνος.

Διαβάστε ακόμα:

Αποκατάσταση λένε το σακάτεμα της χώρας