ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΝ «ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ»

 

Ο έγκυρος παρατηρητής της μνημονιακής Ελλάδος το πρώτο που θα σχολίαζε αναφερόμενος στο «φαινόμενο» Σύριζα, που από τα 4% εκτινάχθηκε στις δυο κολλητές εκλογικές αναμετρήσεις στο 17% και 27%, είναι το πλέον υποβαθμισμένο πολιτικά γεγονός. Ότι όλα, μα όοοοολα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του θιάσου προέρχονται από μεταγραφές. Ανήκαν σ’ άλλους κομματικούς σχηματισμούς, δεν γεννήθηκαν στον Σύριζα, ούτε και διαπαιδάγωγήθηκαν στο νέο μαγαζί.

Γιατί εγκατέλειψαν οι σύντροφοι του Συριζα το μαντρί στο οποίο προηγουμένως κυκλοφορούσαν; Αξιοσέβαστον ερώτημα. Οι περισσότεροι π.χ. ήταν στο ΚΚΕ και στο ΚΚΕ Εσωτερικού. Δεν είναι κακό επίσης να υποστηριχθεί ότι το ΚΚΕ είναι παλαιοκομματικό, ότι δεν τους εξέφραζε πλέον κι άλλα παρόμοια. Τότε γιατί ο Συριζα, μάλιστα με προεξάρχοντες τους (πρώην;) κομουνιστές του, μας ζαλίζουν τον έρωτα ότι επιθυμούν συνεργασία με τον Περισσό;

Πλάκα μας κάνουν οι του Συριζα; Αύριο γίνονται κυβέρνηση και οφείλουν, στο όνομα του εθνικού συμφέροντος, να πουν υπεύθυνα ποιοι είναι, να τα βρουν μεταξύ τους, ακόμα σε ποιους εκτός «κινήματος» θα αναζητήσουν στηρίγματα και, κυρίως, αφήνοντας στην άκρη αυτά τα πασοκικής σχολής κωλομπαρίστικα, να ξεκαθαρίσουν σαν αριστεροί ποιες ευθύνες είναι σε θέση πράγματι να αναλάβουν. Να κερδίσει η Ελλάδα με κυβέρνηση Συριζα, όχι να πέσουμε σ’ άλλους Κουτσόγιωργες και Τσοχατζόπουλους.

Ποιος Κουτσόγιωργας και Τσοχατζόπουλος; Η μάστιγα της πασοκικής αθλιότητος βρισκόταν στη βάση. Τις πιο αηδιαστικές ακρίδες κομματικής φαντασίας έβρισκες στη Μεγάλη Φάρα Αρπακτικών, στα στελέχη Γ-Δ επιπέδου του ΠΑΣΟΚ. Ξεπάτωσαν το Δημόσιο, το σμπαράλιαζαν σκέτα ανακόντα τα λαμόγια της πράσινης αλλαγής σαν αντιδεξιοί, αντιχουντικοί, αντιδυτικοί.

Όσοι υπηρέτησαν τα πασοκικά τάγματα διαφθοράς και δεν έχουν αποστρατευθεί φοράνε ακόμα φανέλλα αριστερού, προοδευτικού και γυροφέρνουν τα ανύπαρκτα σύνορα του Συριζα. Κάποιοι ήδη τη χώθηκαν.

Οι μεταγραφές. Πάντα το κομματικό λαμόγιο ήταν το βαρόμετρο της πολιτικής στην Ελλάδα. Προς τα πού την έκανε; Συνήθως στο κόμμα που στη συνέχεια έπαιζε εξουσιαστικά. Οι φιρμάτοι του Σύριζα δεν είναι λαμόγια αφού βρέθηκαν στο κόμμα όταν ακόμα ήταν τσόντα. Αλά ΠΑΣΟΚ, όμως, και για να ντοπάρουν το εκλογικό ποσοστό τους δεν λένε «όχι» στα πράσινα με ροζέ πουά λαμόγια.

Διαβάστε ακόμα:

Το πιο μεγάλο πήδημα