ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΟΜΠΙΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Στο ποδόσφαιρο δίνεις φανέλλα και σε δεξιό, και σε αριστερό ποδοσφαιριστή. Δεν μιλάω για ποδάρια, αλλά για φρονήματα πολιτικά. Δεν σ' ενδιαφέρει σαν ομάδα αν ο παίκτης είναι βουδιστής ή, μουσουλμάνος, εβραίος ή, χριστιανός. Ούτε ποια είναι η εθνικότητά του.
 
Το κόμμα, όμως, πολύ περισσότερο το πολιτικοποιημένο, το ιδεολογικό, το αριστερό κόμμα, δεν μπορεί, ρε, να λειτουργείς με τους κανόνες της ποδοσφαιρικής αγοράς. Δεν είναι δυνατόν να είσαι δεξιό κόμμα και να παίζεις μπάλλα με αριστερό. Γιατί; Θα σου πω γιατί.
 
Ο Σύριζας ψάχνει βουλευτές, και ανεξάρτητους, αλλά και από άλλα κόμματα. Όπως π.χ. ο Ολυμπιακός που τσέκαρε τον Ρομπίνιο που ήθελε να τον πάρει, τον Μποτία που πήρε. Επειδή στην Κουμουνδούρου φτιάχνουν πλάνο να φθάσουν τους 180 οι βουλευτές που θα πουν “όχι” στην κυβέρνηση, εν όψει εκλογής του νέου προέδρου Δημοκρατίας. Δεν μαζεύτηκαν οι 180, η δουλειά πάει για εκλογές, όπως επιδιώκει ο Σύριζα.
 
Μια στιγμή. Υποτίθεται ότι το “κόμμα” των συνιστώσεων και των διάφορων τάσεων είναι εν δυνάμει φουλ πανσιόν σε πορεία να γίνει κυβέρνηση. Όταν, όμως, νταραβερίζεται με βουλευτές που απλά είναι αντιμνημονιακοί, που λανσάρουν αντιμνημονιακότητα για να ξαναεκλεγούν, και δεν είναι ούτε καν αριστεροί, τότε βάζει μπουρλότο. Και στον Σύριζα και στην όποια, όπως παίζει σήμερα, “ομαλότητα” της πολιτικής ζωής.
 
Θέλω να πω ότι είναι τυχοδιωκτισμός να τακιμιάζει μ' ένα κόμμα αριστερό κάποιος μη αριστερός. Αύριο ο εν λόγω βουλευτής θα σε “πουλήσει” κι αυτός θα είναι συνεπής με το πολιτικό του παρελθόν. Το πιο πιθανό, λοιπόν, είναι να “αδειάζεται” ο Σύριζα όταν γίνει κυβέρνηση με “συμμαχίες” ποδοσφαιρικού τύπου. Κι αυτό θα έχει κόστος στην Ελλάδα.
 
Τι θα μας πει μετά ο Σύριζα; Ότι οι “αποστάτες” φταίνε όταν σαν κυβέρνηση θα ανατραπεί; Δεν κατάλαβα. Δεν έχει άλλο τρόπο ο Τσίπρας να γίνει πρωθυπουργός, παρά μόνον με υποψήφιους αποστάτες.