Η ΣΙΓΑΝΟΠΑΠΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΕΜΠΕΡΙ

 

Ποιος Ομπάμα; Πλανητάρχης, λέει. Και ο Μπους πλανητάρχης ήταν και σήμερα δεν απασχολεί κανέναν. Το ίδιο και ο Κλίντον. Δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι πρόεδροι των ΗΠΑ. Δεν μπορούν να συγκριθούν μ΄έναν Πούτιν. Έλα! Για πλάκα τον έχει ο Ρώσος τον Αμερικανό. Δεν μιλάμε για τη δύναμη της Αμερικής, που δεν μπορείς να την αγνοήσεις. Όχι, δεν είμαστε γραφικοί, να πούμε ποια Αμερική.

Ο Ερντογκάν; Ο νέος Πούτιν! Κι αυτός δεν τον παίρνει στα σοβαρά τον Ομπάμα, τον καθένα που παίζει το ρόλο του πλανητάρχη και μετά όταν λήξει η θητεία του τον στέλνουν για κρύο τσάι με βουτήματα βουτυράτα.

Βρώμισε ο τόπος από τα σκάνδαλα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογκάν. Όσο τον κατηγορούσαν, όσο έβγαιναν αποκαλύψεις σε βάρος του, τόσο αύξανε το ποσοστό του στις εκλογές. Ο άνθρωπος μετά από 11 χρόνια πρωθυπουργός εξελέγη πρόεδρος της δημοκρατίας με 52%. Πανίσχυρος. Φεύγω από πρωθυπουργός, όμως δεν πάω για τσάι, ούτε να κόβω λουλούδια στον κήπο μου.

Τι έκανε ο Ερντογκάν; Ποιος Ερντογκάν, ρε! Όλα τα κανονίζει αυτή η σιγανοπαπαδιά με το τσεμπέρι, με τη μαντήλα που λέμε οι μουσουλμάνοι. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Αυτή, η κουμπάρα του Κώστα Καραλανλή, είναι το αληθινό αφεντικό. Ό, τι λέμε. Αυτή είπε στον σουλτάνο της να επιλέξει για πρόεδρο του κόμματος και για νέο πρωθυπουργό τον στραβούλιακα Αχμέτ Νταβούτογλου. Και ο Αχμέτ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στην προεδρία του κόμματος του Ερντογκάν.

Διαβάστε ακόμα:

Δικαιωμένη και ποτέ νικημένη η Φάνια