ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΑΛΑΙ ΛΑΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!

Πηγή: Fosphotos
 

Που αλλού θα πάει ο φουκαράς ο Αλέξης Τσίπρας. Το έχουν τρελλάνει το παλληκάρι στο καψόνι. Θα δεις κι αυτόν! Κι εκείνον και τον άλλον! Διαφορετικά δεν γίνεσαι πρωθυπουργός, αυτό του λένε. Τι να κάνει κι αυτός; Το σωματείο έχει αναλάβει τη δουλειά και μέσα στο πρόγραμμα είναι ο υποψήφιος να προσκυνήσει.

Σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του Σύριζα θα επισκεφθεί τον Πάπα της Ρώμης. Η απόλυτη ντροπή! Να είσαι αριστερός, κανονικός, όχι ψευτοαριστερός, και να πας να φιλήσεις το χέρι του Πάπα. Του μπροστινού, δηλαδή, ενός από τα συνδικάτα του εγκλήματος που αποτελεί βασικό στήριγμα του καπιταλισμού.

Μιλάμε πολιτικά. Διαλεκτικά. Μαρξιστικά. Όχι προεκλογικά. Όχι πολιτικάντικα. Ποιος ασχολείται με αυτόν τον αφελή ανθρωπάκο, τον Φραγκίσκο, που παριστάνει τον Πάπα. Η, μήπως το Βατικανό, μια από τις πιο μαύρες και σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, είναι με το μέρος των φτωχών, των αδικημένων, των καταπιεσμένων;

Κι όμως! Ο Τσίπρας, αν είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ατζέντα της συνάντησής του με τον Πάπα, θα μιλήσει μαζύ του για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή. Χοντρή πλάκα.

Τι μπορεί να κάνει ο Πάπας και οι καρδινάλιοι μαζύ; Τίποτα εκτός από προσευχές. Γι’ αυτό πάει ο Τσίπρας στο Βατικανό. Για να μάθει να προσεύχεται. Να ζητάει τη βοήθεια του μεγαλοδύναμου.

Πήγε στο Άγιον Όρος ο Τσίπρας. Πήγε στον Σόιμπλε. Πήγε στους Ευρωπαίους και στους Αμερικάνους που κουμαντάρουν το παγκόσμιο σύστημα. Πάει τώρα στον Πάπα. Μετά έχει σειρά ο Δαλάϊ Λάμα. Σ’ όλους αυτούς θα τρίξει τα δόντια. Για το πρωθυπουργιλίκι, ρε γαμώτο.

Διαβάστε ακόμα:

Τσίπρας: Ποντράρετε όλοι πάνω μου!