ΤΟ 'ΧΕΙ ΤΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ!

 

Ποια είναι αυτή που γράφει στις ζαρτιέρες της το νόμο, λένε για “την νέα σταρ της αριστεράς”, όπως χαρακτήρισαν στην Γερμανία την φρεσκοπεριφερειάρχισσα Ρένα Δούρου. Ποια είναι αυτή, λένε, που πλέον εκπροσωπεί το κράτος, όχι μονάχα το κόμμα, και η οποία δείχνει φόρα παρτίδα ασέβεια στους νόμους. Και το λένε απλοί άνθρωποι, όχι επώνυμοι, κομματικοί της αντίπαλοι.

Εγώ θα σου πω ποια είναι η συντρόφισσα Ρένα. Κι αυτό που θα σου πω είναι η μεγάλη αλήθεια. Ίσως είναι κομματάκι δύσκολο να την καταλάβουν αυτή την αλήθεια όσοι δεν έχουν περάσει από την Αριστερά. Όσοι δεν έχουν οργανωθεί στην Αριστερά.

Η κυρία Δούρου είναι αριστερή. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα, κανέναν Σύριζα. Ενεργεί έτσι “επαναστατικά”, αναρχικά, αντικυβερνητικά. Και, επειδή είναι αριστερή. Επειδή έχει προσβληθεί από την παθογένεια του αριστερού.

Δεν είναι με τις καθαρίστριες, με τους δημοσίους υπαλλήλους η κυρία Δούρου, ούτε με την αναξιοκρατία και την αξιοκρατία. Τι μαλακίες είναι αυτές; Η μεγαλοκοπέλλα είναι αριστερή. Είναι μ' ό, τι αντίθετο με το κράτος. Με κάθε έννοια κράτους.

Και πρόσεξε. Την παθογένεια του αριστερού θα τη συναντήσεις και σε πρώην αριστερούς, μάλιστα σε άτομα που σήμερα διακονούν τον καπιταλισμό, είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, καπιτάλες του κερατά. Κι όμως! Το μικρόβιο του αριστερού δεν φεύγει, το κουβαλάει ο άλλος κι ας έχει κάνει μεταγραφή στο αντίπαλο στρατόπεδο. Γιατί;

Να το πούμε κι αυτό. Επειδή ο άνθρωπος δεν θέλει να αρνείται ολοκληρωτικά τον εαυτό του, όπως είχε εκφραστεί στα 17 και τα 20 χρόνια του. Επειδή ο πρώην αριστερός γουστάρει να έχει αποθηκευμένη τη μνήμη της αριστερής του συνείδησης του. Είπαμε. Πρόκειται περί παθογένειας.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγάλη γκάφα του George Παπανδρέου στη Ν. Υόρκη