ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΝΤΕΡΜΠΥ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

 

Έγινε κι αυτό. Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον Σύριζα έπιασε διψήφιο αριθμό. Για πρώτη φορά τόσο μπροστά το κόμμα με αρχηγό τον Τσίπρα. Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση ο Σύριζα είναι στο 36% και η ΝΔ στο 25. Τρίτο κόμμα, με 9,5, ένα άλλο κόμμα με μεγάλες και παραδοσιακές ρίζες στους ψηφοφόρους, το Ποτάμι.

Έγινε κι αυτό. Ε, δεν θα γινότανε; Όσο περνάει ο καιρός τόσο το κόμμα της αντιπολίτευσης θα ρίχνει στα αυτιά στο κόμμα της κυβέρνησης. Έτσι πάντα συμβαίνει. Γιατί; Επειδή ο κόσμος ψηφίζει ελπίδα. Επειδή η αντιπολίτευση πουλάει ελπίδα.

Και η κυβέρνηση πουλάει ελπίδα. Παραμύθι, δηλαδή, και η αντιπολίτευση, παραμύθι και η κυβέρνηση. Μόνο που το παραμύθι, η ελπίδα της κυβέρνησης δεν κόβει εισιτήρια, δεν γεμίζει κάλπες με ψηφοδέλτια. Εκτός και αν ο πρωθυπουργός είναι κλάσεως παραμύθης, τότε θα κρατηθεί και μετά τις επόμενες εκλογές.

Πήρες χαμπάρι τη δουλειά; Κερδίζει αυτός που είναι περισσότερο παραμύθης. Πιο εύκολο το παραμύθι του υποψήφιου πρωθυπουργού από το παραμύθι του πρωθυπουργού. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Αρχηγός της πλάκας ο Καμμένος για τη Ραχήλ