ΣΧΕΣΕΙΣ... ΑΠΟΣΤΑΣΗΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

Μπλα, μπλα, μπλα, κουβέντες αέρα πατέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μπλα, μπλα, μπλα, μέχρι να βγουν από την αίθουσα οι δημοσιογράφοι. Και τότε πέσανε οι κουμπουριές, με το στόμα βέβαια.

Φαιδρό. Να τα πούνε χοντρά, άλλοι εναντίον του Βενιζέλου, ο Βενιζέλος κατά Παπανδρέου, λες και δεν θα τα μάθαιναν οι δημοσιογράφοι. Αφού οι ίδιοι θα τους ενημέρωναν σαν άριστοι ρεπόρτερ τι ειπώθηκε.

Επί του θέματος. Πετάει ένας την πρώτη χοντρομαλακία. Είμαστε κόμμα υπό διάλυση. Ώπα, ρε! Μόνον το ΠΑΣΟΚ; Όλα τα κόμματα είναι υπό διάλυση. Η ΝΔ που κυβερνάει; Δεν υπάρχει τίποτα όρθιο. Ο Σύριζας που κάνει αντιπολίτευση; Κανένας, εννοώ από τους συριζαίους, δεν ξέρει τι γίνεται εκεί μέσα.

Η εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ δεν οφείλεται στη διάλυση του, άλλος πασόκος βουλευτής είπε ότι υπολειτουργούμε. Άλλη χοντρομαλακία αυτή. Διαλυμένο ήταν το ΠΑΣΟΚ και την εποχή της παντοδυναμίας του. Δεν λειτουργούσε τίποτα κι όταν το κίνημα δεν είχε αντίπαλο. Εκτός κι αν θεωρείται λειτουργία ότι χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες περνούσε ο τραμπουκισμός των οπλαρχηγών του ΠΑΣΟΚ. Ότι απέφευγαν να συγκρουστούν τα οργανωμένα συμφέροντα της διαπλοκής όπως τα εκπροσωπούσαν τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χρυσοχοϊδης, άλλος αυτός, είπε ότι το κόμμα είναι μακρυά από την κοινωνία. Κανένα κόμμα δεν είναι κοντά στην κοινωνία. Ούτε η κοινωνία είναι κοντά σε κάποιο κόμμα, επειδή σήμερα τη βρίσκει μ’ αυτό κι αύριο με το άλλο κόμμα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι πολιτικοί δεν κάνουν απεργία