ΣΤΟ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ

 

Πρόεδρος της Δημοκρατίας η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Λέτε; Γιατί, όχι. Εξαιρετική και αξιοπρεπής κυρία με έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Άτομο υπεράνω. Δεν θα την πεις δεξιά και αριστερή. Δημοκρατικιά και χουντικιά. Υπεράνω και χωρίς προσωπικές αντιπαλότητες, από κανέναν, από καμμία.

Γιατί, όμως, έπεσε στο τραπέζι το όνομα της κυρίας Βαρδινογιάννη; Το 'πιασες, φαντάζομαι. Δεν μιλάνε για το άτομο, για την προσωπικότητά της, αλλά για το όνομά της.

Ένα όνομα ψάχνουν, για να μη γίνουν εκλογές. Ένα όνομα που θα υποχρεώσει την αντιπολίτευση να το αποδεχθεί. Όπως ακριβώς είχε γίνει με τους προηγούμενους. Ο Ανδρέας Παπανδρέου πρότεινε τον δεξιό Κωστή Στεφανόπουλο. Τι να έκανε η ΝΔ; Ο Κώστας Καραμανλής πρότεινε τον πασόκο Κάρολο Παπούλια. Τι να έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου, να μην τον ψήφιζε;

Η δουλειά βρώμισε. Να προτείνουν, δηλαδή, έναν αριστερό Σαμαράς και Βενιζέλος για να εξασφαλίσουν τους ψήφους των βουλευτών του Σύριζα. Δεν περπατάει αυτό. Δεν υπάρχει, άλλωστε, “ελεύθερος”, δηλαδή όχι μαντρωμένος, όχι κομματικός αριστερός που θα γινόταν αποδεκτός από τους Σκουρλέτηδες και τους Λαφαζάνηδες.

Ψάχνονται. Γι' αυτό έπαιξε το όνομα της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη, που όμως δεν θα περπατήσει. Τελικά, όταν καταλήξουν στο όνομα θα το λανσάρουν αιφνιδιαστικά, μπαμ και κάτω. Δεν θα το δημοσιοποιήσουν ανιχνευτικά να δουν αντιδράσεις, τι ψάρια πιάνει.

Διαβάστε ακόμα:

Μυστικός πράκτωρ της Μέρκελ ο Τσίπρας