Η ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

 

Ο Γιάννης Βανδώρος ήταν ένας μεγάλος δημοσιογράφος. Αθλητικός. Επικεφαλής στον τομέα του, στα Νέα, την πρώτη πολιτική εφημερίδα και πρώτο πιστόλι στην πολύ σπουδαία αθλητική εφημερίδα της δεκαετίας του '60 “Ομάδα”, που κυκλοφορούσε κάθε Τρίτη.

Κάθε μέρα ο Βανδώρος είχε ένα μικρό σχόλιο στην αθλητική στήλη των “Νέων” που δεν το σταμάτησε επί δικτατορίας. Σχόλιο καυστικό, με ύφος προσωπικό. Να μου επιτραπεί μια παρένθεση. Θα γράψω κάτι που δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Μια ημέρα μπουκάρει η ΕΣΑ στην Χρήστου Λαδά, στα γραφεία του Βήματος και των Νέων. Να συλλάβουν τον Βανδώρο διότι το είχε παρακάνει, έγραφε με υπονοούμενα χοντρά πράγματα κατά της χούντας. Στο τσακ, πριν τη σύλληψη, το μαθαίνει ο Ασλανίδης, ο πανίσχυρος συνταγματάρχης ΓΓ Αθλητισμού, η πρώτη βεντέτα του πραξικόπηματος. “Τι συμβαίνει;” ρωτάει τον υπεύθυνο αξιωματικό της στρατιωτικής αστυνομίας.

Μη λέμε πολλά. Ο Ασλανίδης απέτρεψε τη σύλληψη Βανδώρου. Γιατί; Με ενοχλεί ο Βανδώρος, μας κάνει ζημιά, όμως δεν επιτρέπω σε κανέναν σύντροφο αξιωματικό να μπαίνει στα χωράφια μου. Αφού, δηλαδή, ο Βανδώρος είναι δημοσιογράφος, σχολιογράφος στα αθλητικά, άρα εγώ ο Ασλανίδης κι όχι κάποιος άλλος χουντικός θα αποφασίσει πως θα διαχειριστώ το θέμα.

Τέλος παρενθέσεως. Ο Βανδώρος, λοιπόν, συνήθιζε να το παίζει σεναριογράφος. Δεν έγραφε π.χ. αυτά τα απαράδεκτα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά σε μία πρωτόγονη χώρα της Αφρικής. “Και φωτογράφιζε” αυτό που σχολίαζε ότι δήθεν συμβαίνει στην Ταγκανίκα ή, στην Τανζανία.

Σ' αυτό το στυλ κάποιος δημοσιογράφος με το όνομα Διονύσης Νασόπουλος, επίσης στα Νέα, γράφει για ένα μύθο, όχι για μία ...πραγματικότητα. Ότι πίσω από την εκστρατεία του Σύριζα να κτιστεί ένα διεθνές προφίλ του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται η Γιάννα Αγγελοπούλου. Η κατάλληλη ατζέντισσα για ένα τέτοιο ρόλο, αφού έχει η ίδια τη φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, όχι βέβαια σ' αυτή τη φάση, με πρόταση του Σύριζα. Τι γράφει ο άνθρωπος; Το ξεκαθάρισε έντιμα, ένα μύθο θα σας πω, που λέει και το άσμα.

Διαβάστε ακόμα:

Πρωθυπουργός ο Μαρινάκης, όχι πρόεδρος της δημοκρατίας