ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ Η ΓΙΑΝΝΑ

 

Φοβερά πράγματα. Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι εναντίον του συστήματος. Το δήλωσε η ίδια στην πρώτη της συνέντευξη μετά το 2004. Δεν υπάρχει άλλη απόδειξη ότι το κορίτσι έχει πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν είναι δυνατόν να θέλει κάποιος να παίξει ρόλο πρώτο, πρωταγωνιστικό σε μια χώρα και να είναι υπέρ του κατεστημένου. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Η λέξη «κατεστημένο» είναι απαγορευτική.Γιατί; Διότι ακούγεται αντιλαϊκά. Η λέξη «σύστημα» βρωμάει από μακρυά διαφθορά, διαπλοκή. Μόνον ο αληθινός επαναστάτης, ο γνήσιος υπερασπιστής του λαού, των λαϊκών συμφερόντων θα ταχθεί υπέρ του κατεστημένου.

Ο παραμύθης ηγέτης θα εμφανιστεί αντικαθεστωτικός, αντισυστημικός, μέχρι να εκλεγεί πρωθυπουργός για να υπηρετήσει κι αυτός με τη σειρά του το σάπιο, το αντιλαϊκό καθεστώς. Έτσι έγινε μ’ όλους, και όταν λέμε όλους εννοούμε όλους. Δεν υπάρχει ούτε ένας που δεν το έπαιξε αλλαγή, επανίδρυση, ανατροπή, σύγκρουση με το σύστημα κι όλες αυτές τις παπαρδέλες.

Έτσι και η Γιάννα. Δεν κάνει τίποτα περισσότερο από τον Ανδρέα και τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, και τον Τσίπρα, για να μη ξεχνιόμαστε. Επίθεση όταν βρίσκονται στην αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που εκφράζει το σύστημα. Η πιο εύκολη συνταγή.

Ο σωστός ηγέτης κατ’ αρχήν απενοχοποιεί την έννοια «κατεστημένο». Προπαγανδίζει υπέρ του κατεστημένου, που το έχει ανάγκη η κοινωνία. Αλλοίμονο. Της πλάκας είναι η κοινωνία, το κράτος, αν δεν πατάει σε κατεστημένο, αλλά σε υγιή, σε σίγουρο, σε ασφαλές κατεστημένο. Τα θεμέλια της κοινωνίας είναι κατεστημένο.

Στην Ελλάδα τι γίνεται; Ουδείς θέλει να κτίσει κατεστημένο. Όλοι θέλουν να ανατρέψουν ένα ανύπαρκτο κατεστημένο.

Διαβάστε ακόμα:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας από Αλβανία