ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΕΚΑΝΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα κατάλαβε το χώρο της ΕΚ του Γεωργίου Παπανδρέου. Τα κόμματα που εκπροσωπούν δυο χώρους κάνουν κυβερνητικό πρωταθλητισμό. Ο κεντροδεξιός
λεγόμενος χώρος και ο κεντροαριστερός. Βγαίνει στην πιάτσα το ΠΑΣΟΚ μετά τη μεταπολίτευση και σε επτά χρόνια έθαψε ολοκληρωτικά την Ένωση Κέντρου.

Το ίδιο έγινε με τον Σύριζα, που χωρίς να έχει Ανδρέα Παπανδρέου, νταηλίκι ο κόσμος του έδωσε γήπεδο και έστειλε στα αποδυτήρια το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ δεν έχει απειληθεί εδώ και 40 χρόνια, από τα κόμματα που είχαν φτιάξει Σαμαράς, Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη. Ούτε προβλέπεται η Χρυσή Αυγή να πιάσει σέντρα στο χώρο που καλύπτει η ΝΔ, το λεγόμενο κεντροδεξιό.

Ποιος, λοιπόν, θα πάρει το κόμμα της ΝΔ αν αύριο χάσει τις εκλογές ο Σαμαράς; Το φαβορί και εύκολα μάλιστα είναι ο Αβραμόπουλος. Αυτός είναι ο εσωκομματικός κίνδυνος του πρωθυπουργού. Ο κύριος τίποτας, άσχετο αυτό. Ένα κόμμα θέλει τον αρχηγό του. Τίποτας, ξετίποτας, όταν δεν υπάρχει άλλος να ζυγίζει περισσότερο, αυτός θα πάρει σειρά.

Ο Σαμαράς, όμως, εννοώ το επιτελείο Σαμαρά δεν έχουν αποφασίσει να «δώσουν» το κόμμα σ’ άλλον στην περίπτωση που η ΝΔ ηττηθεί στις προσεχείς εκλογές, όποτε γίνουν αυτές. Γι’ αυτό «έδιωξαν» από τα πόδια τους τον Αβραμόπουλο. Τον πίεσαν να αφήσει το υπουργείο αμύνης και να γίνει επίτροπος στην Ευρώπη.

Δεν είναι κορόϊδο ο Αβραμόπουλος να μην αντιλαμβάνεται γιατί τον ήθελαν εκτός κυβέρνησης. Δεν είχε άλλη επιλογή, όμως. Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ξέρει το παιχνίδι, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του χωρίς να έχει εγκαταλείψει την επιδίωξή του να γίνει το αφεντικό στο κόμμα.

Διαβάστε ακόμα:

Μάγκας, όχι στο τσάμπα, η Ρένα Δούρου