Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: Fosphotos
 

Σφαγή, λέει, γίνεται στον Σύριζα, με τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων. Είναι επόμενο οι διάφορες ομάδες, συνιστώσες τις λένε, να προσπαθούν η καθεμιά να περάσουν περισσότερους υποψηφίους βουλευτές. Εκτός αυτού, παίζει και το έργο με τις μεταγραφές. Μ' αυτούς που έχουν μετακινηθεί ήδη στον Σύριζα από άλλα κόμματα και αυτούς που περιμένουν στη σειρά.

Έτσι γίνεται πάντα. Όταν ένα κόμμα καλπάζει, όταν προηγείται δημοσκοπικά, τότε αποτελεί το καλύτερο μαντρί για εκείνους τους πολιτικούς που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν αν παραμείνουν στο κόμμα τους, όταν αυτό χάνει πόντους.

Ο Σύριζα, και ο Συνασπισμός από τον οποίο προέρχεται, ήταν πάντα ένα “μικρό” κόμμα. Ξαφνικά από τις εκλογές του 2012 εκτινάχθηκε στο δεύτερο κόμμα και ήδη κρατάει σταθερά την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κόσμου. Τα ηγετικά στελέχη είναι τα ίδια, όμως. Πήρες πρέφα;

Ο Λαφαζάνης π.χ. δεν είναι αρχηγός στον Σύριζα αλλά κομματικά, δηλαδή στελεχιακά εκπροσωπεί την πιο ισχυρή τάση. Και θέλει να έχει λόγο. Αυτούς δεν τους θέλω, αυτοί να μπουν στα ψηφοδέλτια. Για σιγά, ρε σύντροφε Λαφαζάνη. Δεν κατάλαβες, σύντροφε.

Το κόμμα εκπροσωπεί την αριστερή ιδεολογία, όχι τον κόσμο! Να ξέρουμε τι λέμε. Αν με το καλό γίνει κυβέρνηση ο Σύριζα αυτό θα συμβεί διότι θα τον ψηφίσουν και μη αριστεροί. Άρα;

Υποχρεωτικά και ο Σύριζα θα μπασταρδέψει την πρακτική του, σύμφωνα με την επιθυμία και το πλάνο της ομάδας Τσίπρα. Με τους πασόκους, τους πασοκογενείς κι άλλους ξέμπαρκους, λένε οι λαφαζανικοί, θα χάσουμε την αριστερή μας ταυτότητα. Τώωωωρα; Την έχουν χάσει εδώ και ποοοολύ ώρα.

Δεν γίνεται να μη σκαρτέψει την κομματική του εικόνα ο Σύριζα αφού αποφάσισε να κάνει πρωταθλητισμό. Αφού, δηλαδή, συμφώνησε με την επιθυμία του κόσμου να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Να κάνει το παιχνίδι του δικομματισμού.

Μια ζωή οι συριζαίοι, από τότε που ήντουσαν στο ΚΚΕ καταδίκαζαν τον δικομματισμό. Σήμερα ούτε σα λέξη δεν αναφέρεται ο δικομματισμός.

Διαβάστε ακόμα:

Μπροστά στο καταστραμμένο σπίτι