ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ

 

Αθώος ο ένοχος. Αυτόν που έπρεπε να τον κρεμάσουν στην κεντρική πλατεία του Καϊρου, εκεί που σκοτώθηκαν με δική του εντολή χιλιάδες κοσμάκης, απαλλάχθηκε από το δικαστήριο. Έχουν μια χρησιμότητα και τα δικαστήρια. Θεσμός ύψιστος και κοινωνικό αγαθό η Δικαιοσύνη. Αθώος ο Χόσνι Μουμπάρακ.

Πού να το πεις; Τριάντα χρόνια το κάθαρμα κυβερνούσε την Αίγυπτο σα να ήταν Ι.Χ. μαγαζί του η χώρα. Παίκτης. Παίκταρος. Μ' όλους έπαιζε, όλοι έπαιζαν μαζύ του. Πατριώτης και διεθνιστής. Με Αμερικάνους και Ρώσους. Με Ευρωπαίους και Άραβες. Είπαμε. Ο παίκταρος.

Οι λέξεις διαφθορά και δικτατορία χάνουν το περιεχόμενό τους στην περίπτωση του εκλεγμένου ηγεμόνα, θαυμαστή του Ανδρέα Παπανδρέου, Χόσνι Μουμπάρακ. Και αφού οργίασε ο άνθρωπος, αφού είχε διασύρει κάθε έννοια κυβερνητικής εξουσίας, το δικαστήριο τον έκρινε ανεύθυνο στη δολοφονία των διαδηλωτών. Λες και ήταν ο τίποτας στην Αίγυπτο, ότι όλα έγιναν εν αγνοία του.

Να σου πω τι είναι εκείνο που με ενόχλησε περισσότερο. Όχι τόσο η αθωωτική απόφαση του Αιγύπτιου Στάλιν, όσο οι πανηγυρισμοί στο δικαστήριο κάποιων μεγαλολαμόγιων με τις κελεμπίες. Αγκαλιές και φιλιά για την απαλλαγή του δικού τους.

Διαβάστε ακόμα:

Η κυβερνητική γκάφα του αιώνα