ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΕ ΑΝΩΜΑΛΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Πηγή: Fosphotos
 

Τα ‘χει πει ο αποδυτηριάκιας. Ό,τι λένε οι πολιτικοί, κυβερνητικοί και αντιπολιτευτικοί, εμείς τα ξύνουμε. Ακόμα κι αν λένε αλήθειες. Ακόμα κι αν είναι ειλικρινείς, δηλαδή δεν λένε ψέματα. Ποιο είναι το θέμα; Σε μελαγχολία έπεσαν κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες από τις εξελίξεις στο Παρίσι και τη στάση της τρόικας.

Η Πέμπτη ήταν η χειρώτερη μέρα της ζωής μου, παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός σε συζήτηση με φίλους του. Απέφυγε, ωστόσο, να εξηγήσει τι ήταν αυτό που τον έκανε τόσο αισιόδοξο τους προηγούμενους μήνες για την έκβαση των συζητήσεων.

Θυμίζω τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς στις 5 Οκτωβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών , σε εκδήλωση για τα 40χρονα της ΝΔ. «Σύντομα η Ελλάδα μόνη της θα μπορεί με αξιοπρέπεια να ρυθμίζει τα του οίκου της. Προ δύο ετών υποσχέθηκα δύο πράγματα: Να μην αφήσω να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, υποσχέθηκα ότι θα βγάζαμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια το ταχύτερο δυνατό. Το είπαμε και το κάναμε, βγάλαμε πρωτογενή πλεονάσματα, βγήκαμε στις αγορές και τώρα στο τέλος του 2014 θα βγούμε από τα μνημόνια».

Στο ίδιο πνεύμα αισιοδοξίας και η ομιλία του πρωθυπουργό στο 13ο συνέδριο του ΣΕΤΕ στις 21 Οκτωβρίου."Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο. Όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στη μετά Μνημόνιο εποχή".

Ο άνεμος αισιοδοξίας στο κυβερνητικό στρατόπεδο άρχισε να φυσάει πριν από τις ευρωεκλογές και στις 23 Μαίου ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί πάλι αβεβαιότητα, τώρα που έρχονται μεγάλες και καινούριες επενδύσεις; Γιατί, θέλουν να δημιουργηθεί αβεβαιότητα και να παγώσουν ξανά τα πάντα; Δεν θα τους αφήσουμε, αντιστάθηκαν σε κάθε μας μεταρρύθμιση. Πίστευαν ότι δεν θα βγάλουμε πλεόνασμα, ότι δεν θα μοιράσουμε κοινωνικό μέρισμα, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές. Έλεγαν ότι θα έρθουν νέα μέτρα. Διαψεύστηκαν. Και τους διαψεύδουμε και πάλι. Δεν θα υπάρξει ούτε νέο Μνημόνιο ούτε νέα μέτρα. Τελεία και παύλα στα ψέματά σας".

Αυτά.

Διαβάστε ακόμα:

Το κωλομπαρεύει ο Τσίπρας