ΤΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΤΥΧΕ

Πηγή: Fosphotos
 

Φαντάζει υπερβολικό, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το στρατηγικό σχέδιο που θα έδινε ...φτερά στην κυβέρνηση, θα της εξασφάλιζε συνέχιση της παραμονής της στην εξουσία και ο Σαμαράς το φύλαγε ως κόρην οφθαλμού, εξελίσσεται σε μπούμερανγκ. Απειλεί μάλιστα το πολιτικό σκηνικό με ριζικές ανατροπές.

Πρόκειται για την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα, σχέδιο που είχε βασιστεί σε ιδέα του Αντώνη Σαμαρά και πρωτοσυζητήθηκε στο στρατηγείο του, στην οδό Μουρούζη τον Ιούνιο, λίγο μετά την πρώτη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό, θα ήταν το κλειδί για τη συγκέντρωση 180 ψήφων στην ψηφοφορία για τον πρόεδρο, καθώς κανείς δεν θα έλεγε όχι, σε μία κυβέρνηση που μας απάλλαξε από το μισητό ΔΝΤ.

Για το λόγο αυτό το φύλαγαν σαν κόρη οφθαλμού.

Στη κλειστή σύσκεψη της οδού Μουρούζη κανείς δεν έφερε αντίρρηση και κανείς δεν ρώτησε πως θα αντικατασταθούν τα 9,5 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουμε λαμβάνειν από το ΔΝΤ με επιτόκιο 2,5% έναντι 5,5% των αγορών.

Όλοι αναλογίζονταν τη στιγμή της αποχώρησης του ΔΝΤ από την Ελλάδα και τον ενθουσιασμό που θα προκαλούσε σε πολίτες και βουλευτές.

Η οριστική απόφαση για την ενεργοποίηση του πάρθηκε μετά και τη δεύτερη επιτυχημένη έξοδο στις αγορές στα μέσα καλοκαιριού.

Το κόλπο, όμως δεν έπιασε. Η δημοσιοποίηση των σχεδίων προκάλεσε τέτοια εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς, πώς και με ποιες θυσίες θα βγούμε.

Διαβάστε ακόμα:

Ολο το παρασκήνιο για την επιλογή Δήμα