ΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ

Πηγή: Fosphotos
 

Το πατρικό του σπίτι στην οδό Μουρούζη, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει ο πρωθυπουργός για τα πιο σημαντικά ραντεβού του εν όψει της κρίσιμης προεδρικής εκλογής. Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο όπου κυριαρχούν τα πορτραίτα του Κωνσταντίνου και της Ελένης Σαμαρά, αλλά και του Οδυσσέα Ελύτη. Εκεί ο Σαμαράς το 1993 έκανε τις πρώτες επαφές του για την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης και για την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός έχει πάρει πάνω του την επιχείρηση εξασφάλισης των 180 ψήφων. Και σύμφωνα με πληροφορίες από πρώτο χέρι του αποδυτηριάκια ελπίζει ο Σαμαράς ότι μάλλον θα το πετύχει, όπως ο ίδιος έχει επιβεβαιώσει στενότατο συνεργάτη του. Να θυμίσω ότι δημοσίως εμφανίζεται σίγουρος πως θα τα καταφέρει.

Την επιχείρηση για τους «180» έχουν αναλάβει οι Σταμάτης, Βορίδης και Λαζαρίδης που κλιμακώνουν τις επαφές με τους ανεξάρτητους της Βουλής. Ο ίδιος ο Σαμαράς βολιδοσκοπεί κυρίως τους κεντρογενείς βουλευτές, άλλοτε στο πατρικό του στη Μουρούζη και άλλοτε τηλεφωνικά.

Αν, μάλιστα, λάβουμε υπόψιν τον Πάνο Καμένο, ο Σαμαράς δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί κανέναν από τους δικούς του βουλευτές. Έχει φτάσει στο σημείο να πάρει κάποιον εννέα φορές. Και τι έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Κατά τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ο βουλευτής έκλεισε το τηλέφωνο του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμα:

Πληρώνει ο μαλάκας της παρέας