ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΤΟ ΤΖΑΚΟΥΖΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ

 

Αιχμηρό και με ακρίβεια χειρουργικής τομής ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Δημήτρης Κρεμαστινός στον Γιώργο Παπανδρέου μέσω του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη. «Πες του ότι εάν φύγει θα πρέπει να πάρει μαζύ του και τα χρέη!»

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν ανοίξει ο φάκελος με τις σπατάλες επί προεδρίας Γ. Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Τις δαπάνες χωρίς παραστατικά για ταξίδια και δεξιώσεις. Αγορές οργάνων γυμναστικής για τις προσωπικές προπονητικές ανάγκες του ΓΑΠ. και φυσικά, τα δύο τζαγκούζι στα γραφεία του κόμματος.

Ο Ευ. Βενιζέλος εφαρμόζοντας ένα μορατόριουμ που είχε συμφωνήσει με τον ΓΑΠ άπέφυγε να δημοσιοποιήσει το κείμενο της έκθεσης για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Όταν, όμως, ο πρώην πρωθυπουργός αθέτησε τη συμφωνία τους αρνούμενος να ψηφίσει ρύθμιση για τις τράπεζες, τότε ο Βενιζέλος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου του έστειλε αυστηρό μήνυμα ότι έχει κάτι… εκκρεμότητες με το ΠΑΣΟΚ.

Την προηγούμενη νύχτα ο χοντρός τον είχε πιάσει από τα μούτρα στη Βουλή, κάνοντας λόγο για πολιτική αλητεία του Γιώργου και μόλις τον είδε μπροστά του δεν άντεξε. «Ντροπή σου! Δεν με πήρες ούτε ένα τηλέφωνο να με ενημερώσεις» του πέταξε.

Ο φάκελλος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα που διερευνά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το χρέος του κόμματος, παρά την παχυλή κρατική επιχορήγηση, έχει ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.

Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χρωστούν πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ σε ελληνικές τράπεζες, οι οποίες μετά την ανακεφαλαιοποίησή τους ελέγχονται από το κράτος σε ποσοστό περίπου 90%.

Όπως κατήγγειλε στην ευρωβουλή ο πρόεδρος της Δράσης Θ. Σκυλακάκης, το 2012, σε μία περίοδο περιορισμένης ρευστότητας όταν οι τράπεζες δεν ήταν σε θέση να χρηματοδοτήσουν ενυπόθηκα στεγαστικά και άλλου τύπου δάνεια, τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς τους, έλαβαν περαιτέρω τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμα:

Στη γωνία περιμένει πάντα ο Αβραμόπουλος