ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ Η ...ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΓΑΠ;

πηγή: Fosphotos
 

Μόρφωμα. Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για να χαρακτηρίσει το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου.Πρόκειται για χαρακτηρισμό με πολλαπλή σημασία, που για να κατανοήσει κανείς το βαθύτερο νόημα του, πρέπει να γνωρίζει αφενός μεν το πνευματικό επίπεδο και αφετέρου την ψυχολογική κατάσταση αυτού που τον χρησιμοποίησε.

Η πρώτη εκδοχή, κατά τη wikipedia , αναφέρει ότι μόρφωμα είναι σύνολο ατόμων με παρόμοια οικονομική κατάσταση κοινά βασικά συμφέροντα, κοινές αντιλήψεις ή, ψυχολογία, καταγωγή, μόρφωση. Ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος σαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τη λέξη μόρφωμα για να πει πόσο αξιοπρεπείς είναι αυτοί που αποστατούν καθ ομάδας...

Κατά τη δεύτερη εκδοχή, μόρφωμα είναι ένας κοινωνικός ή, πολιτικός σχηματισμός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Πολύ ήπια περιγραφή για να τη χρησιμοποιήσει κάποιος που είναι έτοιμος να «σκοτώσει».

Η τρίτη εκδοχή, κατά την οποία μόρφωμα ίσον καρκίνωμα, ταιριάζει απόλυτα σε κάποιο άτομο ανωτέρου πνευματικού επιπέδου, αξιοπρεπές που θέλει να βρίσει χωρίς να ρίξει το επίπεδο, που θέλει να τα ψάλλει χωρίς να θεωρηθεί κάφρος και να διαολοστείλει αντιπάλους του χωρίς να δείξει ότι είναι ενοχλημένος.

“Ονομάζουμε όγκο κάθε ανώμαλη ανάπτυξη κυττάρων που σχηματίζει ένα μόρφωμα, αλλά χρησιμοποιούμε και τον όρο νεόπλασμα”.

Τι απ' όλα αυτά είναι το κόμμα του ΓΑΠ;

Διαβάστε ακόμα:

Ενας άσημος δικηγόρος από χωριό των Σερρών